mnich Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Witam! Mam nietypowy problem niemodelarski. Zepsuły mi się drzwi do prysznica. A mianowicie, odkleiła się jedna połówka od górnej prowadnicy. I teraz nie wiem czym to połączyć. Dodatkowym problemem jest to, że to połączenie utrzymuje cały ciężar szklanych drzwi (niemały). Więc pytanie: czym to połączyć by mocno trzymało? Klej, który był użyty przez producenta ma barwę przezroczystego (mętny) silikonu, ale nie jest tak elastyczny. Pomóżcie mi bym nie chodził brudny ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Klejem, jakiego używa sie do klejenia szyb samochodowych do nadwozia. Dowiedz sie w takim warsztacie, oni Ci przykleją i bedzie taniej niż kupić klej (jest też do kupienia). pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gites Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 1. Nie znam nazw konkretnych klejów ale brat ma akwarium 600L z klejonych tafli szkła. Klej jest przezroczysty i raczej wytrzymały patrząc jaka masa go próbuje rozerwać... wiem że w niektórych akwarystycznych (nie zoologicznych) mają takie kleje a nawet oferują sklejenia zbiornika na zamówienie. 2. Zapytać w zakładzie szklarskim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECO400 Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 yyy... a może po prostu sylikon uniwersalny :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnich Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 dzięki za podpowiedzi. Pytałem znajomego, który ma zakład z szybami do samochodów. Niestety używają tylko czarnego kleju, a to by źle wyglądało. Też myślałem o silikonie, ale kupiłem klej montażowy na bazie silikonu. Mam nadzieję, że będzie dobry bo drogi to był . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.