pagor72 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Próbuję podłączyć do silnika Graupner Compakt 340 z zestawu ELEKTRO JUNIORA S nowy regulator DUALSKY 40A ,pakiet Dualsky 1700mAh 35C 2S1P 7.4V, efekt jest taki że silnik zamiast obracać wałem działa skokowo (obracając wolno ale z dużą siłą) co jedno pole , próby przeprogramowania regulatora nic nie dają. Z innym silnikiem regulator działa poprawnie. Czy ktoś zna przyczynę ?http://www.nastik.pl/dualsky-40a-v2-p-269.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 link do regulatora nie działa, przynajmniej u mnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dualsky 40A V2 [XC4018BAV2] http://www.nastik.pl/dualsky-40a-v2-p-269.html O ile pamiętam, problemy z dogadywaniem się silników i regulatorów mogą leżeć w timingu. Próbowałeś zmieniać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Miałem jeden taki problem z silnikiem. Silnik bez śmigła działał, po założeniu śmigła nie mógł zaskoczyć na obroty. Pomogło zmienienie timingu, ale na wysokich obrotach przy większym śmigle i tak się wysypywał. Nie wiem czy to tylko pojedyncza sztuka była taka kapryśna, czy może nie które tak mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor72 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Jednak działa, w ustawieniu timing - high (nie wiedzieć czemu ). Poprzednio musiałem to przeoczyć bo konfigurowałem regulator o 3.15 nad ranem i każdy kolejny Beeep groził obudzeniem dzieciaków, ;-) a i Królowa Matka wyrwana ze snu "melodyjką zatwierdzającą " była by groźna Pozdrawiam i dzięki za pomoc PAWEŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.