Wojtass_nt Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 W HobbyKing pojawił się nowy piankowiec- Cessna 400 z wyposażeniem. Ślicznotka! http://unitedhobbies.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11247 95$ za taki modelik z wyposażeniem to całkiem nie dużo. Waga wysyłkowa daje nam 35$ opłaty za przesyłkę. 130$ w sumie. Kto kupuje i testuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ooo fajnie Tyle że na 99% pójdzie na Cło przy tych wymiarach i wadze paczki :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ooo fajnie Tyle że na 99% pójdzie na Cło przy tych wymiarach i wadze paczki :| Który raz Ci już piszę tutaj, że znowu teoretyzujesz? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 To zamów. najpierw do 130$ dolicz 5% cła, a później do otrzymanej kwoty dodaj jeszcze 22% VATu. A później zdaj relacje z budowy i oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Mam w domu panie wszystkowiedzący Cessnę która waży 5kg a pudło jest wielkości małej lodówki. Cła nie było, VATtu nie było. Da się? Da. I jeszcze jedno. Odstosunkuj się od mojej osoby, ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Odstosunkuj się od mojej osoby, ok ? Na jakiej podstawie zakładasz, że mam jakiś stosunek do Twojej osoby? Na forum nieraz można poczytać, że przy modelach zamawianych z HC paczka zahaczyła o opłata i to przy mniejszych modelach. A i nie takie byki, bo i zwykły karton 20x30x15 trafi czasem "pod sąd". Więc jak kogoś do zakupu zachęcasz, to bądź łaskaw podać nie tylko optymistyczne oszacowanie, ale także pesymistyczny scenariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Więc jak kogoś do zakupu zachęcasz, to bądź łaskaw podać nie tylko optymistyczne oszacowanie, ale także pesymistyczny scenariusz. Jesteśmy w dziale "Ciekawe oferty". Równie dobrze rozumując twoim sposobem sporo tematów z tego działu nie powinno tu być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ja się staram tylko pokazać, że ciekawa oferta może mieć także niemiłe niespodzianki. Ot co.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Panowie zawsze jest jakieś ryzyko - kto nie zaryzykuje ten nie będzie latał Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Fajnie Sobie pogadaliście. Macie po po 22 lata, a nie jeden z was ma 16 lat ale za to pomógł 22 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Fajnie Sobie pogadaliście. Macie po po 22 lata a nie jeden z was ma 16 lat ale za to pomógł 22 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 I zatruwacie sobie życie takimi bzdetami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 I zatruwacie sobie życie takimi bzdetami ooo wypraszam sobie. Ten model to nie bzdet! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Nie chodziło mi o model tylko o: "Zapłacę cło, nie zapłacę cła, będzie taniej, będzie drożej" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Wlaśnie wczoraj kupiłem w hobbycity dwie takie cesny , jak przyślą to napisze czy cło zapłaciłem . żałuje tylko ze wpadłem przypadkiem na ten temat ,bo teraz zamiast miłego oczekiwania będzie nerwowka , jak zapłace clo to sie lekko wkurze ciekawe ile to będzie od szesciu stow ??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 (kwota + 5% cełka) + VATu i 22% Cełko płacisz od wartości a "wat" od wartości powiększonej o cełko. Nie ma reguły. Większe pudło ma większe szanse na dodatkowe płatności, ale wcale tak nie musi być. Mnie się kiedyś trafiła paczucha niecały 1 kg i niezbyt duża, a policzyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Zasada podstawowa...Jeden model niekoniecznie wpadnie na clo , ale model ma 140cm wiec zakladam ze paczka bedzie spoooora. Dwa modele w jednej paczce to proszenie sie o clo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 rapier, hobbycity nie realizuje zamówień, w których w jednej paczce znajdują się dwa modele. A zwłaszcza takie klocki ~ 3 kg. Czasem piszą, "że ten model jest wyjątkiem i można zamówić dwa do jednej paczki i ta nie zostanie odrzucona" ale dotyczy to zwykle leciutkich piankowców. Oczywiście o ile nic się w tej kwestii nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 a to jesli to poszlo 2 paczkami to bym sie nie przejmowal.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Kupilem dwie cesny ,ale z bratem . Wzieliśmy po ceśnie i do tego każdy z nas dokupił trochę drobiazgów ,ladowarki ,kleje itp.Wsumie ja zamowilem towaru na szesćset pln a brat na dziewiećset pln .Sam jestem ciekaw jak oni to zapakują??.No i w Polsce tak dużego styropianowca nie za bardzo kupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.