wojtek882 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Posiadam nadajnik e-sky 6ch model 0406a i nie wiem jaką ładowarke moge podczepić pod gniazdo ładowania. Może to być 10v 850mA, czy może 12v ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Ładowarkę użyj najlepiej dedykowaną do nadajnika lub akumulatora, który jest w nadajniku. Mam wrażenie, ze przytaczasz zasilacze a nie ładowarki... Mogę się mylić, ale tak to wygląda. Obudowy zazwyczaj są takie same ale to co w środku - różni się. Dobrze jest dobrać ładowarkę - 0,1C, tzn: akumulatory 600mAh - prąd ładowania ładowarki - 60 mA. Podłączasz wieczorem - rano lub w południe możesz latać. Akumulatory Ni-Mh lub Ni-Cd nie lubią doładowywania. To znacznie skraca ich żywotność. Czyli po powrocie z latania - akumulatory rozładować do poziomu 1V/celę a następnie włączyć do ładowania na noc. Powodzenia - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Przy ładowaniu prądem 0,1C nie ma obawy o przeładowanie gdyż "nadmiar" ładunku ogniwa NiMh i NiCd "przerabiają" na ciepło. Oczywiście z nadmiarem czasu ładowania nie ma co przesadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.