Skocz do zawartości

Co zrobić z rozwalonym serwem ??

tolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie serwo http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2561,serwo-ek2-0508-000155-e-sky i zgubiło ono ząbki :) I co z nim zrobić na co przerobić ? Naprawa nie wchodzi w grę bo zębatki kosztują 10zł a za to mogę prawie kupić nowe serwo np takie http://www.emodel.pl/tower-pro-serwo-mini-sg90-airplane-p-1076.html

Więc zastanawiałem się nad małą wyciągarką do lamy V3 ale to raczej kiepski pomysł bo lama dużego udziwigu nie ma więc  co ja podniosę ? To może coś innego ?

Gość Anonymous
Opublikowano

Zostaw sobie to serwo na części. Czasem drugie takie serwo zgubi elektronikę albo co, będzie jak znalazł. Czasem potrzeba przewodu od serwa wraz ze wtyczką.

Ja wychodzę z założenia, że wszystko się może przydać, a najlepsze jest to, że prędzej czy później faktycznie się przydaje :)

Opublikowano

...nie słuchaj siedemdziesiątego drugiego dżanosika :wink:

Z własnego doświadczenia wiem, że możesz coś trzymać w kącie 20 lat, wq...sz się i wyrzucisz to, najdalej za tydzień, będzie niezbędnie potrzebne i polecisz w podskokach do sklepu kupić dokładnie to samo, co przed chwilą śmieciarze wywieźli :evil:

Sprawdzone :(

Leży, to niech leży - jeść nie woła... :rotfl:

Opublikowano

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no fakt czasem lezy 10 lat i jak potrzba to w glowie jest :

Ja to mam tylko gdzie???

chyba szybciej bedzie kupic nowe :P

sam tak trzymam bez konca niektore rzeczy

a jak robie porzadki to wyrzucam i az serce sie kraje ze komus by sie przydalo

a leci w koszu, bo co prosic sie mam??

ktorys tam z rzedu Dzanosik :P

Jan

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Elektronika z serwa może się przydać. Kolega z rozwalonych serw robi sterowniki do włączania i załączania diod w modelu podczas lotu (model do nocnych lotów - fajny efekt jak się światła do lądowania załączają)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.