tolo Posted May 22, 2010 Share Posted May 22, 2010 Mam takie serwo http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2561,serwo-ek2-0508-000155-e-sky i zgubiło ono ząbki I co z nim zrobić na co przerobić ? Naprawa nie wchodzi w grę bo zębatki kosztują 10zł a za to mogę prawie kupić nowe serwo np takie http://www.emodel.pl/tower-pro-serwo-mini-sg90-airplane-p-1076.html Więc zastanawiałem się nad małą wyciągarką do lamy V3 ale to raczej kiepski pomysł bo lama dużego udziwigu nie ma więc co ja podniosę ? To może coś innego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted May 22, 2010 Share Posted May 22, 2010 Zostaw sobie to serwo na części. Czasem drugie takie serwo zgubi elektronikę albo co, będzie jak znalazł. Czasem potrzeba przewodu od serwa wraz ze wtyczką. Ja wychodzę z założenia, że wszystko się może przydać, a najlepsze jest to, że prędzej czy później faktycznie się przydaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik72 Posted May 22, 2010 Share Posted May 22, 2010 zostaw sobie kabelek reszta do kosza nie wrto sie bawic w naprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlem Posted May 22, 2010 Share Posted May 22, 2010 ...nie słuchaj siedemdziesiątego drugiego dżanosika :wink: Z własnego doświadczenia wiem, że możesz coś trzymać w kącie 20 lat, wq...sz się i wyrzucisz to, najdalej za tydzień, będzie niezbędnie potrzebne i polecisz w podskokach do sklepu kupić dokładnie to samo, co przed chwilą śmieciarze wywieźli :evil: Sprawdzone Leży, to niech leży - jeść nie woła... :rotfl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik72 Posted May 22, 2010 Share Posted May 22, 2010 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no fakt czasem lezy 10 lat i jak potrzba to w glowie jest : Ja to mam tylko gdzie??? chyba szybciej bedzie kupic nowe sam tak trzymam bez konca niektore rzeczy a jak robie porzadki to wyrzucam i az serce sie kraje ze komus by sie przydalo a leci w koszu, bo co prosic sie mam?? ktorys tam z rzedu Dzanosik Jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nergal Posted May 22, 2010 Share Posted May 22, 2010 Przeczytaj TO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olecki75 Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Elektronika z serwa może się przydać. Kolega z rozwalonych serw robi sterowniki do włączania i załączania diod w modelu podczas lotu (model do nocnych lotów - fajny efekt jak się światła do lądowania załączają) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.