biedronas Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam! Mam aparaturę E-sky i chciałem ją podłączyć do mojego laptopa (przez port USB), aby poćwiczyć trochu latanie na symulatorze (mój sprzęt do Dell D620 Win XP sp3). Niestety nie wiadomo dlaczego po podłączeniu aparatury przez kabelek (oryginalny od LAMY) system pokazuje informację, iż jest to nieznane urządzenie i nie można z niego korzystać. Nie dałem też rady ustawić ręcznie joysticka w2 menedżerze urządzeń, gdyż widnieje informacja, iż nie ma odpowiedniego sprzętu. Sam kabelek i aparatura jest sprawna, gdyż po podłączeniu do innego komputera nie ma żadnych problemów. Czy ktoś może zetknął się z takim problemem? Czy ktoś wie, co należy zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Sprawdź w BIOS czy usb są włączone ,powinno bez problemu pracować . Zmień port USB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedronas Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Wpinałem już w różne porty USB i nie pomagało. Ponadto podpinając np. myszkę do danego portu USB działa bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 a to ciekawe a ta czerwona dioda w IF miga ? Sprawdz jeszcze raz w innym kompie a potem u siebie w kontrolerach gier . Powinien sie tam pojawic USB joystic . Mozliwe ze cos masz namieszane w systemie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedronas Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Dioda IF miga. Też myślałem, że to może być wina systemu. Przeinstalowałem Windowsa i niestety na świeżym systemie to samo. W kontrolerach gier nic się nie pokazuje niestety :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 to jest dell może nie masz wlaściwych mu sterowników ? To laptop pewnie płyta główna z czegoś okrojona . Przychodzi mi jeszcze jedna sprawa do głowy . Zainstalować sterowniki z jakiejś karty dzwiękowej która ma port gier . Diabli wiedza o co systemowi chodzi . Pewnie jakiejś biblioteki nie ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedronas Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Dodam jeszcze jako ciekawostkę, iż podłączając pada bez problemu mi go wykrywa i instaluje. Jednakże loty na padzie to nie to samo... Przy odrobinie czasu postaram się sprawdzić, czy pod linuksem będzie ten sam problem. Wtedy przynajmniej powinno być wiadome mniej więcej, czy jest to wina sprzętu, czy systemu. Jednakże gdyby ktoś miał jakieś pomysły bądź rady, to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedronas Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Wczoraj udało mi się zdobyć inny kabel (nie od E-sky'a) i wszystko działa bez zarzutu. Tak więc pewnie kabel. Zadziwia mnie jednak, że na innym kompie ten kabel nie sprawia problemów... Może uda mi się załatwić inny kabel e-Sky i zobaczę, czy będzie działać. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.