robintom Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Pytanko. Jakie w mc19 w jeti duplex tu2 powinno być ustawienie PPM? Standard czy v.3 Oraz czy w odbiorniku 6kanałowym ustawię sterowanie na 2 serwa V-tail, 2 x ail i 2x fl? Standardowo w starym 35mHz był odbiornik 7kanałowy. Pozdrawiam.
robintom Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 Tak wiem. W nadajniku mam ustawione v-tail i działa. PPM18 działa. Chodzi mi o samo programowanie Jeti Duplex tu2. Mam tam opcję: ppm standard, ppm v1.2 i ppm v3. Przy ustawieniu ppm standard i v 3 odbiornik reaguje, a przy v1.2 piszczy ze nie diała. Tak więc jaka jest różnica między standard i v3? W instrukcji nic o tym nie ma. A jeśli chodzi o odbiornik to kanał 3 i 4 v-tail, 2 i 5 ail ale jako że mam odbiornik 6kanałowy pod ten kanał podłączyłem jedną klapę (pod 7 podłącza się drugą) . Jako że nie mam 7 kanałowego odbiornika postanowiłem podłączyć drugą klapę pod kanał 1. I mimo ustawienia nadajnika 2ail/2fl to nie ma żadnych reakcji na 6 kanale( żaden potencjometr czy przełącznik chociaż samo trymowanie serwa działa) działa tylko kanał 1 na drążku. Myślałem że programując Jeti TU za pomocą Jetiboxa mogę zmiksować 1 i 6 ale coś nie idzie mimo zachęt i pieszczot.
Deem Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Źle Cię zrozumiałem. Mam wersję TU ze starszym oprogramowaniem, w nim takiej wersji wyboru nie ma. Przypuszczam że v3 i v1.2 jest dla innych nadajników, wg. opisu TU2 jest bardziej uniwersalny. Czy chcesz ustawić dowolne sterowanie czy butterfly?
robintom Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 Tak jak napisałem v-tail i ail działa ale klapy :ass: Żadnej reakcji chociaż jednej klapy z kanału 6,
Deem Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Myślałem że programując Jeti TU za pomocą Jetiboxa mogę zmiksować 1 i 6 ale coś nie idzie mimo zachęt i pieszczot. Dlaczego nie chcesz tego robić oprogramowaniem nadajnika i tam zmiksować potrzebne kanały?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.