Skocz do zawartości

Me-262 relacja z budowy

mirolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na mojej stronie www znajdziesz trochę wskazówek dotyczących budowy, jak będziesz miał problem - pisz na priv-a.

Bielany w Warszawie to rejon mojej pracy zawodowej, jak poskładasz model to możemy razem polatać :)

ms

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo chętnie :) A co do latania to szukam miejsca gdzie mógłbym ta cessną polatać? Niedaleko jest na Bemowo ale muszę kupić sobie wejściówkę po za tym cessne właśnie naprawiam ponieważ nie wytrzymałem i musiałem polatać, mało miejsca + silny wiatr i był krecik :) ale już mam wszystko i juto po jutrze będzie złożona.

Mam jeszcze pytanie odnośnie montowani silnika w modelu ESA czy sklejka 1mm będzie zbyt cienka żeby przykręcić silnik?

Opublikowano

Witam, 1mm to trochę za cienka ta sklejka, jak byś nie miał grubszej to mogę ci odstąpić kawałek. Widzę że będę miał z kim trenować na Bielanach :D . Jak by co pisz na pw

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kilka dni temu mimo mało ciekawej pogody latałem po raz kolejny tym modelem i udało się złapać kilka ujęć w locie.

Niestety model jest bardzo szybki i ciężko jest złapac ostrość ..... dlatego lepsze jest zdjęcie z podejścia do lądownia :lol2:

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5334

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5335

Model dostał nieco mniejszy i lżejszy pakiet tj. 3s 1800 mAh, wyszczupliłem tez i wyokrągliłem kadłub w części ogonowej. Po małym odchudzeniu waży do lotu 590g

ms

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.