michal567 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 http://www.sklep.modelarnia.pl/galerie/e/edge-540t-50-arf-cmpro_2876.jpg wie ktoś jak zrobić np. taką grafikę. oczywiście na konstrukcyjnym modelu. Jakieś pomysły? czy to w ogóle możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Tyle technik ilu doradców. :wink: Od naklejania wzorów, wyciętych z rónokolorowej folii pokryciowej, po aerograf i całą szkołę malowania. Maskowania, szablony itd. Owszem da się i jest to możliwe. Tylko trzeba poćwiczyć i mieć talent plastyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal567 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 zastanawiałem sie rowniez nad wydrukiem na foli samoprzylepnej ale obawiam sie ze wtedy by była matowa powierzchnia w miejscach z ilustracją co by nie wygladało estetycznie.. a farba z aerografu nie wiem czy by sie trzymała na np. oracover ,wątpię w to niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A nie można zrobić nadruku na samoprzylepnej folii błyszczącej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal567 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 właśnie się dowiedziałem ze jest możliwość wydruku na foli tylko ta folia z wydrukiem wazy koło 180g/m2 ale za to grafika może być błyszcząca:) wydruk 2 kw. kosztuje koło 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 właśnie się dowiedziałem ze jest możliwość wydruku na foli tylko ta folia z wydrukiem wazy koło 180g/m2 ale za to grafika może być błyszcząca:) wydruk 2 kw. kosztuje koło 150zł Na pokazanym modelu wcześniej - dodatkowy ciężar to 100-120 gram. Przy tej wielkości modelu nie jest to wielkość "porażająca" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 do ostatniego modelarza byla wkladka z produktami oracovera i sa tam rowniez farby do malowania takich pokryc, jest nawet przykladowe zdjecie - wiec mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.