Acerek Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Witam,ten cox to mój pierwszy silnik spalinowy,i nie wiem jak go odpalać,moja wiedza nt. odpalania silników spalinowych to : Nagrzej świece i zakręć śmigłem xD 1. Krokodylek jest zaczepiony świece a drugi drucik, ma być zaczepiony o cylinder, (czarne) czy o głowicę zarową (srebrne) ? 2.co zrobić przed odpaleniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ustaw iglicę na trzy i pół do czterech obrotów od zamkniętej , obróć 3, 4 razy śmigłem przy zamkniętym, zatkanym palcem kominku- zassiesz paliwo - podłącz jeden biegun do świecy drugi do cylindra - napięcie 1,2v, a paliwo najlepiej 5% nitro i 20% rycyna. Możesz wtedy próbować zapalać. Dobrze jest też dać parę kropel paliwa do kominka. Pytanie jeszcze czy silnik dotarty czy nie. Jak nie to po odpaleniu z 80 ml paliwa wypal na niskich obrotach. milo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.