Pablo83 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ostatnio zająłem się budową modelu pancernika Missouri z chińskiego zestawu w skali 1:600. Model jest zaprojektowany pod silnik elektryczny. Ja postanowiłem zrobić go w wydaniu RC. Uploaded with ImageShack.us Jako napęd zastosowałem przerobione serwo. Jest ono jednocześnie dwukierunkowym regulatorem obrotów. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Z racji na małą skalę model będzie napędzany tylko jedną śrubą Uploaded with ImageShack.us Model jest już po pierwszych próbach nawodnych. Pływa bardzo ładnie i jest bardzo sterowny. Będę oczywiście relacjonował następne etapy budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo83 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Po dłuższej przerwie wróciłem do projektu i mogę podzielić się postępami w pracy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Niedługo na pokładzie pojawi się artyleria przeciwlotnicza. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonus Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Witam, pytanko.. Czy dało by rade spisać dane jakich silniczków użyłeś I w ogóle ogólnie o elektronice w modelu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam, pytanko.. Czy dało by rade spisać dane jakich silniczków użyłeś I w ogóle ogólnie o elektronice w modelu.. Po prostu ręce opadają. W pierwszym poście wyraźnie jest napisane: Jako napęd zastosowałem przerobione serwo. Jest ono jednocześnie dwukierunkowym regulatorem obrotów. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Witam.W jaki sposób przerobiłeś to serwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Kacper - leniuszek wychodzi. O przeróbkach serwa na wieloobrotowe, pisano i na forum i w sieci tysiące razy. Są filmy na Youtubie, artykuły na stronach o modelarstwie i robotyce. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę - przeróbka serwa. Leniuszek to brzydka cecha u modelarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.