Miałczek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 witam mam odbiornik REX 7 pod wpływem kraksy przestał działać wie ktoś może co mogło uleć popsuciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Elektronika ?? :crazy: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 no to na pewno a naprawa opłaca się :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Ja bym zaczął od sprawdzenia z innym kwarcem. Jak to nic nie da to następnym krokiem są oględziny wewnętrzne, może będzie jakieś widoczne uszkodzenie. Może przy kraksie szarpnęło ci anteną i straciła ciągłość. Odbiornik wogóle nie reaguje czy coś robi ale jego zachowanie jest podejrzane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 antenę wyrwało ale ją przylutowałem i nie widziałem żadnych uszkodzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 antenę wyrwało ale ją przylutowałem A na pewno w dobrym miejscu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcuis Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Potrzebuję dość pilnie porady co do REXa. Kupiłem ostatnio Coronę RP6D1 (synteza, podwójna przemiana) i po jej podłączeniu serwa mi drgały. Z każdą Coroną z kilku źródeł miałem takie objawy i nie tylko ja, więc muszę teraz kupić jakiś porządny odbiornik. Latam Graupnerem mx-12, rozważam zakup REXa właśnie siódemki (słyszałem, że sprawuje się lepiej od piątki) - powiedzcie czy to będzie bezpieczne rozwiązanie. Zazwyczaj moim depronowym elektrykiem latamy koło stawu na łączce gdzie jest sporo dzieciaków. Nie mogę ryzykować! Z góry dzieki każdemu za odp! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 miałem odbiornik i rex 7 MPD i nie miałem z nim problemów , latałem elektrycznymi samolotami i szybowcami . Zasięg ma bardzo duży i nie łapał mi zakłuceń , do spalinek używałem odbiornik SMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcuis Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Dzięki, mam nadzieję, że z moim Graupnerem sie polubi! A wiecie coś o różnicy/przewadze właśnie siódemek nad piątkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Kupiłem ostatnio Coronę RP6D1 (synteza, podwójna przemiana) i po jej podłączeniu serwa mi drgały. Z każdą Coroną z kilku źródeł miałem takie objawyA to dziwne, bo moja corona RPD1 doskonale współpracuje z Graupnerem mx-12, nawet w przypadku utraty sygnału serwa nie drgają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam Kiedy kupiona była? Sprawa dotyczy Coron kupionych w czasie ostatnich dwóch miesięcy. Pozdrawiam Olek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcuis Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 kakis_cro, Pewnie ta którą masz kakis jest starsza. My kupiliśmy kilka, coron RP6D1 z 3 źródeł w czerwcu i lipcu 2010. Ze wszystkimi były identyczne problemy! Kiedy Ty kupowałeś swoją Coronę?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Coronę RP6D1 kupiłem używaną w styczniu 2010, teraz kupiłem RP8D1 też używaną i muszę przetestować ją na dalekie dystanse, w domu wydaje się wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.