Skocz do zawartości

Co kupić (wyposażenie)

Zielony

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja na twoim miejscu zaczął bym od modelu nr. 2 ... a tak nawiasem, czy nie lepiej zrobić na początek coś samemu :)?

Co do wyposażenia, forum to wielka skarbnica wiedzy. Proponuję poświęcić parę godzin przeglądanie działów, odpowiesz sobie na swoje pytania.

Opublikowano

Dzisiaj z samego rana postanowiłem ruszyć na zakupy do najbliższych sklepów ale niestety kicha ... Byłem w Leroy Merlin i w Komforcie i mieli depron tylko w paczkach aż tyle nie potrzebuje. Zostało mi jeszcze poszukanie czegoś po robocie w Poznaniu a jak nie to kupno przez internet. Pozdrawiam

Opublikowano

Kup w paczce niby 50 zł, ale zrobisz z tego kilka modeli. Pozatym na początku musisz się nauczyć ciąć. Zobaczysz ile zmarnujesz na to i na poprawki. Sam też kupiłem na początku w necie ale wszystko wyciąłem krzywo i potem już kupiłem całą paczke.

Opublikowano

Zielony poszukaj depronu w małych sklepikach z panelami zazwyczaj jest tam o wiele tańszy. Dla porównania u mnie w takim wiekszym sklepie budowlanym cena to ~40zł, a w takim małym na osiedlu paczka kosztuje 15zł więc różnica jak widać jest ogromna

Opublikowano

#stasw328 właśnie tam bylem i tylko na paczki ;]

#ppompka gadałem właśnie z sąsiadem który niedawno zakładał panele i polecił mi jeden z mniejszych sklepów w moim mieście ;] Mam nadzieje ze tam go dostane.

Opublikowano

Narazie udało mi się załatwić depron 3mm od kumpla ktory nie dawno kupił panele i tu pytanie najlepszym wyprostowaniem jego bo jest w rolce jest chyba rozłożenie i położenia ciężkich książek ??

Opublikowano

bo jest w rolce

W rolce mówisz? To mam niestety złą wiadomość. Depron, to także podkład pod panele, lecz my modelarze używamy tylko tego w arkuszach - 1m x 0.5m. Te w rolce są po prostu zbyt wiotkie do modeli.

Opublikowano

Czemu? Nie zniechęcaj się. :cry:

Poszukaj może w ddd w Poznaniu (ul. Obornicka 287) albo w poznańskich Komfortach (jest ich aż 6 :shock: )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.