tadek041 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam. Mam do was pytanko jakie wychylenia zastosować na lotkach sterze kierunku i wysokości w modelu G-202 ? Tak aby model był dość zwinny, ale też nie wariat abym go opanował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Daj wychylenia na max a ustaw sobie expo na 60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 O jakiego Giles'a pytasz 50, 90 czy 140? POZDR> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Latałem kiedyś, Edge 540T CMpro 90-tką z mvvs. post: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=16182&postdays=0&postorder=asc&start=0 Możesz poczytać. Model był zdecydowanie do klasycznej akrobacji - podejrzewam, że z 50-tką bedzie podobnie. W przeciwieństwie do tego co napisał ECO400 ja bym nie szalał z wychyleniami sterów. Model jest bardzo wrażliwy na stery. Koniecznie ustaw DualRate do pierwszych lotów z małymi wychyleniami (SW 15st, LLiP 20st, SK 25-30) w ustawieniu większych wychyleń możesz dodać po 5st. EXPO zacząłbym od 75% a może być więcej (szczegółnie SW). Dopiero jak trochę polatasz ustaw to co napisał ECO400. Model nie ma dużo skrzydła więc przy małych prędkościach przy lądowaniu lubi spaść z ostatniego metra czy połowy i.... po podwoziu. Ważne, zrób go maksymalnie na lekko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dzięki Ci wielkie za pomoc. A jeszcze takie moje pytanko skoro wychylenia mam na EPA ?? To co to jest EXPO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 EPA - to "End Point Adjustment" czyli ustawienie maksymalnego ruchu serwa. W innych aparaturach (np. JR nazywa się to TRAVEL ADJUSMENT). EXPO to ustawienie charakterystyki pracy serwa (serwo normalnie pracuje liniowo a przy pomocy funkcji EXPO w aparaturze możesz to zmienić na pracę logarytmiczną lub expotencjalną) poczytaj tu: http://www.heli-team.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=70:dr-dualrate-expo-epa-tpa-bez-tajemnic&catid=62:zlobek-podstawy&Itemid=119 POZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.