Irek M Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zakupiłem ten silnik do mej łodzi typu Lamgorghini Cat1. Wydaje się dziwnym, iż w specyfikacji podają ...rozmiar śmigła , a nie śruby napędowej :!: - w tym przypadku to 11x6. W związku z tym pytanie - mogę do docierania użyć śmigła zamiast obiegu wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Uzyc mozesz ale chlodzic trzeba tez. Woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Chodziło mi o to czy mogę na sucho na stanowisku odpalić i docierać. mogę też zapakowac do łodzi i pływać na przelanym(?) i nie na pełnej mocy ale czy to wystarczy by wzbudzić obieg wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Jak pływałem łódkami to tak miałem poukładaną instalację chłodzącą, że jej wylot był na burcie skierowany do góry. Miało to taki skutek, że nawet z dużej odległości widać było czy chłodzenie działa, na pełnym gazie strumień wylatującej wody miał nawet metr wysokości.... Przy mniejszych prędkościach był odpowiednio mniejszy, ale był zawsze. Nawet przy małej prędkości przez poprawnie skonfigurowaną instalację chłodzącą woda przepłynie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.