Osa Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Witajcie! Troszkę znowu podłubałem i stworzyłem takie cosik: Nazywa się Super Bandit Długość 930 mm Rozpiętość: 800 Waga: około 500g Silnik: Brushless-Motor Bm 2408-21 Reg: nieznany był w zestawie z silnikiem Śmigło: GWS (zupełnie zapomniałem jakie ma oznaczenie EP8040) Pakiet: Li-Pol 1200mAh Materiał: 2 płyty zielonego depronu (Climapor jak kto woli) 6 mm Zacząłem budowę dziś rano jutro jak dam radę uzbroić w elektronikę i serwa może jutro polatam. Fotki na razie tylko takie zapomniałem zupełnie żeby robić zdjęcia (przepraszam) Orczyki mojej roboty z okleiny do płyty meblowej Twarde i cienkie świetnie moim zfaniem się spisują: No i mniej więcej będzie to wyglądać tak: Pozostanie oszlifować to na ładnie i pomalaować ale to dopiero jak się okaże że lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 No, ładny modelik stworzyłes. Ciekawej jak bedzie sie zachowywał w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 To już mam nadzieję za parę godzin sprawdzić właśnie montuje wyposażenie. Serwa na miejscu..... odbiornik , pakiet i wyważenie. No i w górę mam nadzieje pogoda na razie ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Pisz! pisz bo ciekawość mnie zabija , jeśli lata chociaż w połowie tak dobrze jak sie prezentuje to będzie świetnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 No i błąd, błąd :crazy: :crazy: ..... Wszystko przez ten pośpiech. Musiałem Bandytę troszke ponaprawiać. Żle zamontowany silnik powodował przekręcanie się samolotu wokół osi wzdłużnej parę kretów i nijak nie mogłem go ulotnić. Dopiero jak sie zabrałem za sprawdzanie wszystkiego po kolei okazało się, że to silnik za bardzo w dół i bok. Niestety burza przeszkodziła w dalszym oblatywaniu. Ale mam nadzieję że będzie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Mnie tam ten model podoba się bez szlifowania, ja bym nie szlifował! 8) Czekam, na dalsze próby i udany oblot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zrobiłem parę fotek w plenerze przy porządnym światełku aparacik kiepski (telefon) ale coś tam widać. Czekam tylko pogody żeby sprwadzić nowe ustawienia i zobaczymy jak Bandyta lata w powietrzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Okazuje się że chyba jeszcze jestem za cienki.... Bandit w locie przypomina cegłę. Choć raz udało mi się nawet odbyć.........hm... kilkusekundowy w miare kontrolowany lot. srodek ciężkości wydaje się być dobrze ustawiony. Cóż prawie w cale nie reaguje na ster wysokości. Spróbuję zmienić statecznik poziomy zobaczymy co z tego wyjdzie. Nawiasem mówiąć mam wycięte elementy na drugiego Bandita więc jak ktoś chce się z nim zmierzyc to zapraszam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Hey Właśnie myślę nad zbudowaniem czegoś podobnego ... Na co powinienem uważać ? Myślałem nad sterowaniem sterem wysokości w dwóch połówkach jako lotek i wysokości w jednym przez mikser jak w układzie delta. ( na tej zasadzie lata zagi ) Da się coś takiego zrobić ? Coś jak Mirage G8 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ircek to może po prostu zbuduj Mirage 2000 on ma takie rozwiązanie o jakim mówisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 prawie w cale nie reaguje na ster wysokości Statecznik poziomy jest w cieniu aerodynamicznym skrzydła, do tego działa na stosunkowo krótkim ramieniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Dlatego w tego typu modelach ster wysokości kreci sie cały (nie ma części stałej i lotki) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 I już zaprojektowałem nowe, a właściwie nowy statecznik poziomy będzie napędzany podobnie jak w F-15 zobaczymy jaki to przyniesie skutek. Myślę, że pozytywny. Zobaczymy. Dzięki panowie za rady. A propo szukam zdjęć lub jakichś planów poglądowych bodajże Grippena. Jeśli macie to proszę o udostępnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Miałem zmienić tylko statecznik poziomy i wyszedł mi cały nowy model: Po prawej to ten "stary" po lewej nowy w budowie już go trochę widać A tu juz gotowy do lotu brakuje tylko "bowdenów" do lotek ale ich montaz trwa około 1 minuty. Zmieniłem cały ststecznik poziomy nowy obraca się cały. Środek ciężkości jest "złapany". Jak tylko przestanie wiać lecę na "lotnisko"..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Witam Jak wzmacniasz spód modelu, dziób oraz krawędź natarcia .... gdyz sa to najbardziej pechowe i narażone na uszkodzenie miejsca w modelu. Ja uzywam na spó taśmy pakowej a na dziób i krawędź taśmy wzmacnianej (taka szara lub czarna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jak widziałeś na zdjęciach powyżej nie wzmacniam tego wogóle bo i poco?? Przy mniej delikatnym podejściu do lądowania i tak to nic nie pomoże. A ląduje (przynajmniej się staram) na zasadzie 'klapnięcia" z bardzo małej wysokości i prawie w miejscu. Widać to było na filmie pierwszym w temacie F-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 "Nowy" Bandit otrzymał jakies malowanie. Co ciekawe pomalowałem go farba kupioną w Castoramie o nazwie Jedynka. Ale to nie emulsja do ścian tylko coś "innego" rozcieńczyłem to maleńką ilością PB95. Benzyna w czystej postaci trochę podżera depron ale po zmieszaniu tego z farbka nie szkodzi mu w ogóle Przepraszam za otoczenie ale zdjątka "trzaskałem" na działce w ferworze walki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Bandyta przeszedł do historii.... Był za szybki o wiele za szybki jak dla mnie. Nawet nie zdążyłem mu nakręcić filmiku. Po starcie pionowo w górę cud miód pierwsza klasa. Pokręciłem się nim troszkę i było super..... Ale go rozbiłem :oops: Cóż na pewno zrobię go jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Urzekła mnie jago sylwetka. Nie będę zakładał nowego wątku a chciałbym przedstawić mój pierwszy model depronowy i przy okazji mam pytanie do tych którzy te model ulatniali, czy SC na planach jest poprawny tj. czy ma być na łączeniu dźwigara Model oblatany, SC zaznaczony w planach jest poprawny, zabawa przednia . Silnik AXI Silwer 2212/20, śmigło GWS HD przycięte z 9x5 na 8X5, aku WoW 3S 1000mAh czas lotu 8-12 minut Waga modelu gotowego do lotu 400g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Odgrzeję kotleta i podłączę się pod temat Zbieram się do zbudowania Bandita w wersji EDF 109% Rozumiem, że w przypadku modelu wykonanego przez Aeron1 jak i Osa, bardziej efektywne sterowanie było przy zastosowaniu całego ruchomego statecznika pionowego? Obawiam się, że będę miał problem ze znalezieniem SC. W planach wersji 100% oraz 75% jest on zaznaczony, natomiast w wersji 109% już nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.