ali1983 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 witam. po powrocie z nieudanego holowania zauważyłem, że: - pakiet był ciepły mimo, że od lotu minęła około godzina. mógł się nagrzać na lotnisku, a był w gąbce ochronnej hiteca. po wyjęciu z gąbki pakiet ostygł - bardziej mnie martwi to, że gdy go pomacałem to czuć jakby pod folią alu (w środku celi) była woda!!! co z tym zrobić??? pakiet zaliczył mocnego kreta, bo złożyło się skrzydło w szybowcu podczas holowania i kadłub zarył pionowo w glebę z około 20 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tak wygląda spuchnięty pakiet. Kiedy się nagrzał to złapała go opuchlizna która naciągnęła folię a w środku zebrało się coś co nie powinno wydostać się na powierzchnię bo będzie po pakiecie. Jak ostygł to opuchlizna zmalała i pakiet zrobił się taki jak by sflaczały. Pytanie brzmi- czy po krecie pakiet był skrzywiony, zgnieciony lub przedziurawiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 jak dostał strzał w styczniu Gupikiem to wgniotła się folia od strony kabli i pakiet był krzywy tak z 1mm, cela ładowały się do 4,20 i 4,19V - czyli już do kitu. aktualnie: sflaczała opuchlizna została tylko z 1 strony, kabel plusowy przesunął się na bok celi, od strony kabli widać wyraźne wgniecenie folii osłaniającej kable. żadna niezidentyfikowana substancja się na zewnątrz z pakietu nie wydostaje. podchodzić do niego z ładowarką??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 No to podobnie jak jeden z moich pakietów które dalej z powodzeniem używam. Jeżeli napięcie na celi nie spada samoczynnie lub pakiet nie przejawia oznak znacznej zmniejszonej wydajności prądowej to możesz go spokojnie dalej używać. A gdyby się zdarzyło, że opuchlizna się zwiększy poważnie, pakiet będzie twardy i napuchnięty przez cały czas- to nie wahaj się go zutylizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 dziś dopiero podszedłem do pakietu z ładowarką. pozostaje tylko utylizacja!!! na 1 celi 4,03V na 2 celi 1,25V :shock: :shock: :shock: !!! przy próbie ładowania pakiet zbiera max 2,06V na drugiej celi i się odłącza. nie pomaga także podnoszenie programem ni-mh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.