instruktor Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 "gdy bede mial AERO to moge isc spokojnie spac.... " osobiście w to nie wierzę,ale szczerze Cię podziwiam pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK. Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 kolekcja czeskich kolegów: http://www.old-engine-model.com/index.php?stranka=root&lang=cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK. Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Wracajac do pytania to najmniejsza jest przerobka super tigre'a 15cm3. Mam na mysli komercyjnie dostepne. czy możesz podać namiary, kto takie przeróbki wykonuje i sprzedaje? nie chodzi o to abym była zainteresowany kupieniem, raczej ciekawi mnie techniczna strona zagadnienia; chciałbym się dowiedzieć, co poza świecą ulega zmianie przy konwersji z żarowego na iskrowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 sporo na temat tych konwersji jest na forum flying giants. Oprócz świecy niektórzy zmieniają jeszcze łożyska na wale. Warto przejrzeć temat dość ciekawy. Jest opisanych sporo różnych konwersji popularnych silników żarowych głównie 15-23cm3 pojemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Instruktor napisal : " Aero 35 ?......osobiscie w to nie wierze ale szczerze Cie podziwiam..." Szczepan ! - ubierz sie "cieplo" :...AERO czeka na mnie na CLE we Wronimpolu ! ;D Janek ... wreszcie pojde SPOKOJNIE SPAC ! :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 "wreszcie pojde SPOKOJNIE SPAC ! " W to naprawdę nie wierzę ,teraz będziesz miał dylemat czego to ja jeszcze nie mam ?:) Zawsze się znajdze jakiś rarytas który przydałby się w kolekcji Serdecznie Cię Janku pozdrawiam, życząc Spokojnej Nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 No wreszcie go mam nr.1 .... AERO 35 RC inline Motor ....a jaki teraz nastepny ??? Wkrotce wiecej zdjec...ale nie bede go rozbieral ...wystarczy zajrzec do niebieskiej ksiazki Pana Schiera strona 427 ...tam sa pokazane "bebechy"... Janek PS: Szczepan Ty masz racje ...juz rozgladam sie za nastepnym ...hi,hi,hi ;D (teraz Szczepan zrozumialem Cie dokladnie ...Ty nie niewierzyles ze bede mial ten motor ...Ty nie wierzyles ze przestane "latac" za motorkami, Aha!! ;D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 PiotrK. Te silniki sa ogolnie dostepne. Mozesz po prostu je kupic. http://www.bmeengine.com/html/point90.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Jan Czupala, wybacz, ale podzielam zdanie instruktor, 'a NIGDY nie pójdziesz spokojnie spać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 ;D Macie racje ...juz dzis snilo mi sie cos nowego -wprawdzie nie mialo jeszcze konkretnych ksztaltow i nazwy ...ale mam jeszcze wiele nocy przed soba... chce zeby "to" sie szybko skonkretyzowalo ...nie lubie czekac..... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Jan Czupala?Bardzo podziwiam tego zbieraca z Wroniegopola.Wyobrazcie sobie panowie Forumowcy,ze zetknolem sie w EBAY D z takim panem , ktory mieszka w KREFELD NIEMCY.Kupilem u niego TARTANA 22CC,ktory nigdy do mnie nie dotarl.A morze to byl tylko Sennnnn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 A witam pana Henryka Hareza ! -to nie byl sen ! Dopiero teraz wpadlem na pana POST ...jezeli mnie pamiec nie myli to dostal pan zawiadomienie z Deutsche Post o sprawie ktora zalozylem w rezultacie zaginiecia paczki z silnikiem Tartan ... -(Deutsche Post wykrecil sie "sianem" ) Ja panu zrekompensowalem zaginiecie tej paczki wysylajac panu darmowo czesci do polskich silnikow ...MIMO ZE MIALEM PEWNE WATPLIWOSCI CO DO ZAGINIECIA PACZKI ... Jezeli do pana nie dotarly akta reklamacji w Deutsche POST , moge je przeslac jeszcze raz ,tak jak i pokazac na Forum ... To ze Krefeld przetlumaczylem na Wroniepole- sproboj pan przetlumaczyc swoje miasto ....moze sie uda ;D Janeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Panie Janie Ta panne z tym Tartanem zapomnialem .Ale ten zylinder (Dolmar 100)to byly JAJA .Kupilem POLPRODUKT -ZLOM.A z tym WRONIMPOLEM to albo w POLSCE albo w NIEMCZECH.Zbieram tez SILNIKI ok 470 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.