m-muzyk Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Cześć, dotarł nowy model z HK - ale mam pewien problem . Otóż niestety w moim pudełku jak na złość nie ma instrukcji - nawet skrawka. Może któryś ze szczęśliwych posiadaczy owego modelu poda mi jak wyważyć ten modelik - ile centymetrów ok krawędzi natarcia znajduje się parametr X. Dzięki serdeczne za pomoc. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Yo, W większości modeli latających SC znajduje się w 1/3 płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Yo, W większości modeli latających SC znajduje się w 1/3 płata. moze okresle to tak : w wiekszosci modeli ale tych ktore nie latają 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 ...nie. W 1/3 płata, to szybowce. W pozostałych nie więcej jak ok. 25-30%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 AXN jest szybowcem/moto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 ...no proszę Cię; mowa o większości modeli... Sam to napisałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Na oblot modelu zawsze można przesunąć trochę do przodu. 25% cięciwy to dobre rozwiązanie. Jak będziesz miał oblatanego daj około 30%. :wink: PS: ES się znudził? :twisted: Pozdrawiam Hubert! :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Cześć. ES obecnie czeka w kolejce do naprawy- - a wyjazd wakacyjny Bartka (od wczoraj w pięknych terenach Rabki ) zmusił mnie do zabrania AXN. Tutaj dokończymy składanie i jeśli pogoda bedzie sprzyjająca to model zostanie oblatany. Pozdrawiam. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Witam Ja w swoim AXN ustawiłem go na wysokości bagnetu mocującego skrzydła i jest ŁO KEJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 czesc Wojcio - milo Cie uslyszec. Jesli warunki pogodowe beda ok i znajde tutaj w rabce jakis dobre miejsce - to jutro oblot. Dobre miejsce - ..... mam na mysli w miare plasko i malo drxew. Pozdrawiamy z wakacji. Wojtek i Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.