m-muzyk Posted June 25, 2010 Share Posted June 25, 2010 Cześć, dotarł nowy model z HK - ale mam pewien problem . Otóż niestety w moim pudełku jak na złość nie ma instrukcji - nawet skrawka. Może któryś ze szczęśliwych posiadaczy owego modelu poda mi jak wyważyć ten modelik - ile centymetrów ok krawędzi natarcia znajduje się parametr X. Dzięki serdeczne za pomoc. Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted June 25, 2010 Share Posted June 25, 2010 Yo, W większości modeli latających SC znajduje się w 1/3 płata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted June 25, 2010 Share Posted June 25, 2010 Yo, W większości modeli latających SC znajduje się w 1/3 płata. moze okresle to tak : w wiekszosci modeli ale tych ktore nie latają 3D Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlem Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 ...nie. W 1/3 płata, to szybowce. W pozostałych nie więcej jak ok. 25-30%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 AXN jest szybowcem/moto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlem Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 ...no proszę Cię; mowa o większości modeli... Sam to napisałeś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubertFab Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Na oblot modelu zawsze można przesunąć trochę do przodu. 25% cięciwy to dobre rozwiązanie. Jak będziesz miał oblatanego daj około 30%. :wink: PS: ES się znudził? :twisted: Pozdrawiam Hubert! :ble: Link to comment Share on other sites More sharing options...
m-muzyk Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 Cześć. ES obecnie czeka w kolejce do naprawy- - a wyjazd wakacyjny Bartka (od wczoraj w pięknych terenach Rabki ) zmusił mnie do zabrania AXN. Tutaj dokończymy składanie i jeśli pogoda bedzie sprzyjająca to model zostanie oblatany. Pozdrawiam. Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojcio69 Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Witam Ja w swoim AXN ustawiłem go na wysokości bagnetu mocującego skrzydła i jest ŁO KEJ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m-muzyk Posted June 27, 2010 Author Share Posted June 27, 2010 czesc Wojcio - milo Cie uslyszec. Jesli warunki pogodowe beda ok i znajde tutaj w rabce jakis dobre miejsce - to jutro oblot. Dobre miejsce - ..... mam na mysli w miare plasko i malo drxew. Pozdrawiamy z wakacji. Wojtek i Bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.