RV4 Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Witam,chciał bym Was spytać o dobór odbiornika do Sanwy Rd8000 FM.Chodzi mi konkretnie o odbiornik w pcm,co wiem że przez jakiś czas były dostępne te odbiorniki a teraz :? wielka porażka tylko 2,4GHz.Co należało by zrobić sprzedać nadajnik i kupić nowy? czy też co wiem że też jest taka opcja by kupić pewien element nie wiem jak dokładnie się nazywa który wbudowuje się w nadajnik+ korona moduł nadawczy.Po włączeniu nadajnik sam wykrywa cały osprzęt ponoć bez zakłóceń.Ale powiem szczerze wolał bym nie ignerować w system nadawczy jak i oodbiorczy.Jestem zadowolony z aparatury,użytkowałem pełne dwa sezony aparatura z 2005r.Bardzo bym prosił was o podzielenie się opiniami jak i uwagami na temat takiej przeróbki.A jeżeli ktoś z Was zna sklep gdzie mozna by było dostać taki odbiornik w pcm prosił bym o linka,z góry wielkie dzięki.Mam model benzynowy makietę Robina dr400 także sprzęt elektroniczny tu odgrywa wielką rolę.Jeszcze raz dzięki. Pzdr.Paweł.K Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo_w1 Posted June 26, 2010 Share Posted June 26, 2010 Ja mam ten sam nadajnik i mam dwa odbiorniki Corona. Jeden z kwarcem a drugi z syntezą o taki . Te z syntezą nie wymagają zmiany kwarców w odbiorniku. Jednak pierwsze uruchomienie odbiornika chwilę mi zajęło, bo coś nie chciał się wstroić w kanał. Jednak od momentu jak już go zaprogramowałem nie mam z nim żadnych problemów. Jeśli chcesz przejść na 2,4 to jest dostępny taki zestaw. Niestety nie mam informacji jak się sprawuje w połączeniu z tą aparaturą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Pawel, Grzesiek ci mowil o tym zestawie corony. Jak chcesz to ci zamontuje go w radiu. Ingerencja w uklad nadawczy jest prawie zadna. Zestaw przetestowany z moja sanwa rd8000 w wielu modelach. W tym extra z DA100. Zawiodl raz ale to z mojej winy. Nie wolno zasilac odbiornika napieciem wiekszym jak 6,2V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.