Radosław Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witam. Zakupiłem ten oto model helikoptera. Jakie jest Wasze zdanie. Dobry jest? ok. 400 m zasięg. Dla mnie ok i tak nie mam gdzie latać tylko nad dachami ^^ A ok. 400 m to jest kawałek nie mało. http://allegro.pl/item1087035963_nowy_oryginalny_hunter_esky_2_4_ghz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalorymetr Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Nad dachami czyli pomiędzy ludźmi, a tak się nie lata. On raczej jest do latania w pomieszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Ehh... właśnie nim latam Spadł mi na samochód i śmigełko urwało się. Mam kolejne i kolejne 20 zakupiłem ^^ Extra lata. Na razie 150 m w górę ale wiatr jest ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 150m w górę to wysokość ok. 50 piętrowego budynku, uwierz że przy takiej wysokości taki mały model niemal straciłbyś z oczu. Spadł mi na samochód Kalorymetr już napisał wystarczająco. Pamiętaj że kiedyś może spaść na nie Twój samochód i będzie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Extra lata. Na razie 150 m w górę ale wiatr jest ;/Jesteś w stanie dostrzec kropkę na niebie i jeszcze nią sterować? Bez żartów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Radosław: to nie jest forum dla bajkopisarzy. Tutaj w 150m nikt nie uwierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Radosław: to nie jest forum dla bajkopisarzy. Tutaj w 150m nikt nie uwierzy. :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 150m w górę to wysokość ok. 50 piętrowego budynku, uwierz że przy takiej wysokości taki mały model niemal straciłbyś z oczu. Jestem na dachu hali targowej. I widzę go. Hala ma wys. 4 pięter. A od ziemi kawałek już jest. A ocenić to łatwo bo obok jest blok 9 piętrowy. A leci jeszcze wyżej przy braku wiatru (no może minimalnym braku). Nie musicie wierzyć. Lata do ok. 400 m więc jeszcze dużo mam przed sobą. A bajkopisarzy jest u Was o wiele więcej jak się oczytałem Nie tylko ja. I w domu się nie nadaje. Rozbiłem go lekko na drzewach ale mam kolejne 10 śmigełek które zamówiłem. http://www.sendimage.pl/show-image.php?id=95400f950e5aa292e8a5e43bcc45461f http://www.sendimage.pl/show-image.php?id=144de8420d42e90fe50a2f165b2ed3af http://www.sendimage.pl/show-image.php?id=9c0281aeb017caf3e65caca2c304ccef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Jakt w domu się nie nadaje? Ja Lamą latam wyłącznie w domu. Po wielu wylatanych godzinach jak zabawa się nudzi to można się pobawić w loty pod krzesłem, odbicie od parapetu lub trącanie wirnikiem dzwonków wiszących pod lampą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Aż się boje jak kolega kupi jakegoś Raptorka Bez kasku na głowie się na miasto nie wyjdzie Miarą jakości i "fajności" helika nie jest przede wszystkim jego zasięg A ten helik to raczej zabawka do latania w domu lub pod domem przy bezwietrznej pogodzie , 150m to by było szaleństwo... Hunter na 150m ?? Toż to piłeczka pingpongowa.... Metrowy samolocik na 150m jest naprawdę nieduży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 A bajkopisarzy jest u Was o wiele więcej jak się oczytałem Nie tylko ja. :lol2: :lol2: :lol2: sam sie przyznałeśskończ waść wstydu oszczędź, jak nie umiesz latać to rozbijasz w domu :faja: ,ten cały temat założyłeś żeby sie pochwalić? uwierz mi chyba wszyscy na tym foum mają więcej od ciebie więc... :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 W domu nie latam bo za dużo strat Latam na dworze. Jutro dojdzie mi nowy komplet i jadę na łąki. Na razie wiem jak góra i dół latać ^^ Już coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 W domu nie latam bo za dużo strat Latam na dworze. Jutro dojdzie mi nowy komplet i jadę na łąki. Na razie wiem jak góra i dół latać ^^ Już coś. I latasz 150m w górę,hę?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 I latasz 150m w górę,hę?... Eh... skończmy dyskusje. Naprawię huntera, nagram film na łące. Obok jest wieża radiowa mierząca ok. 340 m a mój heli był w połowie przy pierwszym odbiorniku. Wieża jest oznaczona co 30 m więc wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Radosław ja w Ciebie wierzę, jak kupisz kolejne 200 łopat to i w kosmos polecisz tym śmigłowcem.A tak poważnie przestan pisać bzdury i weż się za naukę latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 weż się za naukę latania Podobno na symulatorze można wycwiczyć coś. Nic - na heli jest całkiem inaczej. Czytam, oglądam, gram i ciężko to idzie. Po prostu opanowałem góra i dół. A lewo i prawo, tył i przód nie dam rady. Spada mi w dół. Kolejna sprawa to ta że jak jest w górze to sam skręca - tata mówi że to zakłócenia z tej wieży i ma rację. Pisałem do gościa który ma części do niego to powiedział że heli do nauki się kupuje za min 700 zł. Gościa pogrzało, tyle kasy rozbić. A ja myślałem nad spaliniakiem bo tak nowicjusze na forum motoryzacyjnym go zachwalali - pewnie też bajki opowiadali jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 ile latałeś w symulatorze? ale jak ci skręca? wokół własnej osi czy po prostu szaleje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 ile latałeś w symulatorze? Od miesiąca mam FMS i stare radio od kumpla na usb. Heli podczas wznoszenia [a wiatru nie ma bo latam w ogrodzie między garażami] skręca minimalnie sam w lewo lub prawo tj, był przeciążony lekko? Nie wiem... A jak sam zareaguję i skręcę w którąś stronę to tracę kontrolę i wbija się w ziemię. Teraz nie co opanowałem że wyłączam go minimalnie przy zderzeniu, przynajmniej zaoszczędzam na łopatkach bo się nie złamią. W górę leci idealnie. Ale reszta leży ;/ Aha, baterie i akumulatorki pełne i nowe. Wszystko ok, nic nie uszkodzone - dziś zakupiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 to nie w helikopterze jest problem tylko w tobie siadaj przed symulatorem na 2-3 godziny i trenuj na threedee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosław Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Już nie trzeba Dzięki twojej pomocy na gg opanowałem! Tylko że aku siadł Ale jest ok, jutro jeszcze chwila prób i w góre. Dziś tylko 30 cm dałem rady, bałem się bo dopiero co go skleiłem i wygląda jak nowy. Temat do zamknięcia, super heli, tylko ja jestem idiotą który na początku nie odróżnił Lamy od mojego Huntera - bo to to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.