Maciej Ritmann Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 siema, mam problem, jesetm w trakcie konserwacji samochodu (gsracing vosion 18.) z racji tego, że umarła zębatka odbierająca zdecydowałem się na gruntowny serwis. Wyciągnąłem silnik, wyczyściłem podwozie i silnik i chciałem zobaczyć jak się miewają klocki sprzęgła ale... nie moge odkręcić kubka sprzęgła, wkładam imbus w dziurki w kubku ale to nie daje nic prócz blokady. nie moge tej cholernej śruby odkręcić ni w prawo ni w lewo:( edit: jesli pamiętacie wcześniej miałem problem ze śrubami radiatora nad świecą, wydawały się być "zjechane", co się okazało, zmieniłem imbus na twardszy i ?...odkręciłem bez probmeu. nawet nie sa naruszone główki tych śrób...jak dobrze, że nie zdecydowałem sie na rosyjską metodę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Widocznie chińczyk dał za dużo tread lock.Trzeba zablokować koło zamachowe a nie kosz sprzęgła.Otwory w koszu służą do wentylacji a nie blokowania.Może się okazać że trzeba będzie podgrzać lub użyć rozklejacza do CA (też pomaga).Ale na ogół wystarcza dobry twardy klucz z grubym uchwytem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 czekałem na odpowiedź od ciebie;) powiedz mi tylko jak zablokowac koło zamachowe, bo nie mam pojęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Profesjonalnie są do tego blokady które zakłada się na wał po zdjęciu tylnego dekla.Blokują cały układ tłok-korba-wał.Ale ty nie będziesz przecież do jednorazowej wymiany szukał blokady .Dobre duże imadło i dwa kawałki sklejki.Wkładasz koło w imadło podkładając kawałki sklejki aby nie pokaleczyć koła i skręcasz mocno ale z wyczuciem.Zdarza się że wyskoczy z imadła .Trzeba uważać. .Czasem wystarczy druga osoba o mocnym uścisku która przez szmatę przytrzyma koło i śruba też puści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 dzięki:) trochę się napocę przy tym, bo mało miejsca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jak poszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.