Rogus Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Czesc. Mam nadzieję że nic nie sknociłem znowu, ale mam problem. Mam aparaturę turnigy 9x od niedawna z oryginalnym modułem. Wszystko pięknie chodziło. Dzisiaj rano testuję model czy wszystkie serwa chodzą i silnik i jest ok. Wybieram się na loty wyjmuję radyjko, podłączam wszystko jak trzeba i tu problem... silnik zamiast 3 razy zapiszczeć piszczy cały czas z przerwami jak bym nie włączył nadajnika. Posprawdzałem wszystko i cały czas nic. Wydaje mi się coś rozbindowało lecz nie mogę sobie z tym poradzić. Serwa po podlaczeniu zasilania sie dają znak życia. Nadajnik też zachowuje się normalnie. Probowałem bindować w ten sposób. 1. Trzymać na module przycisk bindowania 2. Wlaczyc nadajnik 3. Podlaczyc wtyczke bindowania 4. Zasilanie regulatora Probowalem też w drugą stronę, najpierw zasilanie regla a pozniej nadajnika lecz bez rezultatów. Wtyczke bindowania podlaczylem do przedostatniego gniazda. Help ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Zobacz czy nie masz reversu na gazie, prawdopodobnie tutaj jest "haczyk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 a nie czasem wpierw wtyczka bindowania , zasilanie i wlaczenie nadajnika z wcisnietym przyciskiem do bindowania Mam nadzieje ze ta kolejnosc pomoze Cimek co ma rewers do tego ze serwa nie chodza? i odbiornik rozbindowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Ah... źle przeczytalem ;x Przeczytałem że serwa chodzą ,silnik ani drgnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogus Opublikowano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 No niestety tak też nie chce się polączyć :/ Może cos pozmieniać w ustawieniach nadajnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 nic nie trzeba zmieniac , procedura jest taka jak wyzej podalem , rozumiem ze pakiety masz naladowane , mi czasem nowe odbiorniki zie nie zbinduja na rozladowanym pakiecie , ale mialem tez tak ze przyszedl mi uszkodzony odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Sprawdź w instrukcji gdzie powinna być wpięta wtyczka do bindowania.Nie wiem jak w Turnigy ale np.w Spectrum wpina się w miejsce zasilania lub w odbiornikach 3 kanałowych jest specjalny port .Procedura tak jak opisał Janosik. Najpierw odbiornik potem nadajnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Wtyczkę bindowania podłączasz pod gniazdo bat, zasilanie pod bind, kolejność włączania jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Chyba należy też odłączyć wszystkie serwa przy bindowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.