slawko_k Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam. Zrobilem ten balancer inei chodiz mi tak jak podaja na stronach. chodzi mi dokladnie o stromosc ch-ki. podaja U (V) 2,0 3,0 4,0 4,1 4,198 4,199 4,200 4,201 4,203 I (mA) 0,1 0,1 0,2 0,2 0,4 2,5 5. 100. 1000. a u mnie jest ona zdecydowanie lagodniejsza i np jak ustawie 4,2V i np 5mA to przy 4,3V mam ok 700mA. czyli owszem cos balansuje ale to nie to co w opisie. Zapraszam do dyskusji ---------------- oto link: http://www.zajic.cz/omezovac/omezovac.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 link do strony można ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 jak ustawie 4,2V i np 5mA to przy 4,3V mam ok 700mA Możesz to rozwinąć bo nie bardzo rozumiem twoją interpretacje tej charakterystyki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 ok wszystko sie wyjasnilo. balancer dziala super. blad byl moj bo mierzylem napiecie przy zasialczu i okazalo sie ze mam spadek na kablach zasilajacych. jak mierze napiecie na krotkich kablach gniazda do baterii to nie ma bata ale ch-ka jest idealnie stroma i przy napieciu nastawionym pr'ka (ustawilem 4.2V) zaswieca sie dioda prad rosnie na maxa (moj zasialcz daje 5A max ) a napiecie nawet nie wzrosnie do 4,21V. Super polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Witam Mam to "ustrojstwo" zrobione i chodzi super. Używam tego od dwóch lat. A tak wogóle to z tej stronki zrobiłem ładowarkę na dwa i trzy Lipolki, balancer, przetwornicę. Wszystko wcisnąłe w jedną obudowę i jak pisałem wcześniej używam od dwóch lat. Polecam, żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.