Tofik Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam. Mam juz za soba 2 modele ( Toto 0 i RWD by Skazoo) i chciałbym polatac czyms akrobacyjnym a zarazem prostym w budowie ( najlepiej z depron). Jaki model byłby najlepszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Elo, Może Ultron 3D, Diablo 3D, Funtana Mini? Wszystkie modele tanie i proste w budowie. W razie kraksy mała strata i krótka budowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Zbuduj sobie Ultrona, plany modelu + opisy innych użytkowników znajdziesz na forum, bardzo fajny modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 nooo potwierdzam, Ultronik fajna rzecz, ale Funtanka może być fajniejsza, dodatkowo możesz sobie tanio zakupić od Osy zestaw wycięty laserem i poskładasz to w dwa dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Ja w ultronie miałem problem z budową płatów. A w funtanie płąty to 2 warstwy depronu z listewkami pomiedzy, a wycięte są chyba z 1 warstwy z rurką węglową w środku. Dla mnie w ultronie nie było do czego docisnąć poszycia. Brakowało mi żeberek w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileo Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 <empty> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 http://www.saumodelarnia.fora.pl/przyklady-konstrukcji-modeli,35/34-mk-2-1-przyklad-konstrukcji-z-depronu-plan,120.html A może to? Jest dosyć prost w budowie i na początek powinno starczyć Potwierdzam. Prawdę mówiąc wolę MK-ę od Ultrona. :twisted: W zeszły Weekend, w dwa wieczory zbudowałem już 4-tą MK-ę w mojej karierze od podstaw. Tylko kabinkę wykorzystałem z zeszłorocznych modeli. Zacząłem w Piątek wieczorem od wydrukowania planów i wycięcia cześci. W Niedzielę już latałem. Jedynie wiatru nie lubi. Ale przy cichej pogodzie szaleje jak głupia. :wink: Ultron ma drobną wadę konstrukcyjną. Strasznie gnie mu się w locie ogon i skręca usterzenie. Wymaga dodatkowych usztywnień. Fajny model, ale spodziewałem się nieco lepszego zachowania w powietrzu. Dlatego wróciłem do MK-i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Jak chcesz na pierwszy strzał acro to decholot krzyzak z epp . zbudujesz w 30 min a i walenia o ziemię sie nie boi . epp w abc-rc.pl w miarę tanie i szybka obsługa . cos w tym stylu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Moim zdaniem Diablo będzie lepszy. W dziale o parkflyerach jest moja relacja - służę pomocą. :wink: Miałem/latałem dwoma modelami (Ultron i Diablo) i uważam, że na pierwszą akrobatke Diabełek bardziej Cie zadowoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Dzieki wszystkim za pomoc, zdecydowałem sie na Diablo 3D. Model juz prawie skonczony jeszcze tylko wyposazenie. Jak skoncze to wstawie jakies fotki i film z lotów. Zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19586&postdays=0&postorder=asc&start=105 - to jest ta realacja, piszę, żebyś nie powielał tematów :wink: Będziesz zadowolony ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.