Marko95 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Witam ostatnio dostałem skrzydła od Universala (Art-hobby) i chciałbym do nich dobrać kadłub szybowcowy (jest takie słowo?). zauważyłem że skrzydełka są identyczne jak w szybowcu FALCO V. Tylko że oryginalny kadłub kosztuje 160 zł, a wiem że są też inne firmy produkujące kadłuby i są one na pewno tańsze I proszę w doborze odpowiedniego kadłuba? Ps. Skrzydła są zrobione identycznie, jak w planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Po pierwsze na zbocze to szybowiec. Kadłub zrób sobie z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Kadłub można kupić z Blejzyka - będzie taniej...od jakiegoś 1,5m. Można też zrobić z balsy dając na belkę ogona rurkę od wędki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Przyzwoity kadłub dla modelu szybowca 1,5m mozna wykonać z balsy i prostej rurki nawet 6mm chociaż na zbocze może lepiej 8mm. 3 deski balsy 2mm oraz troche sklejki. Ścinki na nosek. Ja takie kadłuby dodatkowo laminuje. Zawsze można też zapolować na allegro na kadłub z Krosna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Po pierwsze na zbocze to szybowiec. .... Czy aby ? Mój kolega zbudował wyłącznie z przeznaczeniem na zbocze "TS Iskra". Model wogóle nie ma napędu, lata jak odrzutowiec a odgłos strug powietrza podczas lotu jest bardzo podobny jakby miał napęd. Również widziałem "Irydę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 polycombat.modele EPP To jest to czego szukasz :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Model wogóle nie ma napęduCZyli wlasnie szybowiec A to ze wyglada inaczej to juz inna sprawa. TA klasa szybowcow nazywa sie PSS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.