Skocz do zawartości

Focke-Wulf Ta 152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szanownych kolegów

Za oknem skwar z domu sie ruszyc nie chce wiec siedzie sobie cały dzionek w chłodnej modelarni i strugam sobie Tutka jako ze struganie mi w miare idzie postanowilismy z naszym mentorem z modelarni a zwja go ''szczepan-instruktor''ze bedzie to pełna makieta...no starczy tego słodzenia wiec troche słów o modelu,korzystam z planów kolegi za wielkiej wody Davida Andersena i sa to plany w skali 1/5 korzystajac z sytuacji chciałbym podziekowac koledze davidowi za udostepnienie wszystkich potrzebnych materiałów do wykonania tej pieknej makiety.Jako ze w naszej modelarni wszyscy zapomnieli o struganiu i tylko laser i laser postanowiłem to zrobić w starym stylu aby starszym kolegom odswiezyc pamiec jaka jaka to frajda ze strugania a ponizej kilka fotek co do tej pory udało mi sie wystrugac

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tez sie nad tym zastanawiałem ale po głebszej analizie planow spokojnie wystarcza po pierwsze niedzy wrega 1a 5 bedzie wklejona puszka na zbiornik po drugie w drugiej dolnej czesci beda wklejone boczne podłuznice po trzecie model jest pełno balsowy i dodatkowo kryty blacha wiec wydaje mi sie ze bedzie to bardzo sztywne i wytrzymałe i nie ma co niepotrzebnie zwiekszac wagi

pzdr

Artur

Opublikowano

...wszyscy zapomnieli o struganiu i tylko laser i laser postanowiłem to zrobić w starym stylu...

No już Cię lubię :wink:

Jeden z lepszych samolotów IIWW...

Która wersja?

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dołączona grafika

Czy może być coś piękniejszego?

Czekam z niecierpliwością, mam nadzieje że będzie ukończony jak należy. Gdyby było coś nie jasne proszę o kontakt. Kocham Fw 190 i Ta 152, więc dokumentacji mam sporo. Mam nadzieje że coś się przyda z paczki którą wysłałem.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Nie o klasę mi akurat chodziło (choć ona też występuje), ale o pewne emocje jakie wiążą się dla mnie (Polaka, w określonym wieku i backgroundem kulturowym, miłośnika lotnictwa) z tym samolotem.

Opublikowano

Karol normalnie cię nie lubię :wink: wprost z kalwiatury mi wypowiedz wyrwałeś. :D

Przez Artura zrobił się "pełny" kąt w modelarni dobrze ze mój Ultek jest na środku :D

Opublikowano

piękna robótka.

jeśli dobrze mi się wydaje to mam te plany. chodzi mi po głowie jakiś warbird typu fw152, hawker tempest, ju 87, spit. ale ciężko się zdecydować. model okolo 100-110cm. elektryk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.