silvermind Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam wszystkich szanownych kolegów Za oknem skwar z domu sie ruszyc nie chce wiec siedzie sobie cały dzionek w chłodnej modelarni i strugam sobie Tutka jako ze struganie mi w miare idzie postanowilismy z naszym mentorem z modelarni a zwja go ''szczepan-instruktor''ze bedzie to pełna makieta...no starczy tego słodzenia wiec troche słów o modelu,korzystam z planów kolegi za wielkiej wody Davida Andersena i sa to plany w skali 1/5 korzystajac z sytuacji chciałbym podziekowac koledze davidowi za udostepnienie wszystkich potrzebnych materiałów do wykonania tej pieknej makiety.Jako ze w naszej modelarni wszyscy zapomnieli o struganiu i tylko laser i laser postanowiłem to zrobić w starym stylu aby starszym kolegom odswiezyc pamiec jaka jaka to frajda ze strugania a ponizej kilka fotek co do tej pory udało mi sie wystrugac
Irek M Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 Te podłużnice to balsa? w tak dużym modelu bałbym się zastosować takie.
silvermind Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Opublikowano 14 Lipca 2010 tez sie nad tym zastanawiałem ale po głebszej analizie planow spokojnie wystarcza po pierwsze niedzy wrega 1a 5 bedzie wklejona puszka na zbiornik po drugie w drugiej dolnej czesci beda wklejone boczne podłuznice po trzecie model jest pełno balsowy i dodatkowo kryty blacha wiec wydaje mi sie ze bedzie to bardzo sztywne i wytrzymałe i nie ma co niepotrzebnie zwiekszac wagi pzdr Artur
karlem Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 ...wszyscy zapomnieli o struganiu i tylko laser i laser postanowiłem to zrobić w starym stylu... No już Cię lubię :wink: Jeden z lepszych samolotów IIWW... Która wersja?
fokke Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 WOW, this is my favourite warplane in best scale ,success with work ...I'll follow you topik with big interest !
silvermind Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Opublikowano 14 Lipca 2010 Bedzie to wersja H1 rozpietosc niecałe 2,90
instruktor Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Słodzenie ,słodzeniem ale za te papierochy na stole i pokazywanie młodzieży to i tak o..... nie minie
silvermind Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Opublikowano 14 Lipca 2010 to sa opakowania na srubki :ble: co by nog nie dostały a ze chłodno wiecznie w modelarni to trza napalic czasami :mrgreen:
silvermind Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2010 no troche sie ruszylo z tutkiem
olson Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Czy może być coś piękniejszego? Czekam z niecierpliwością, mam nadzieje że będzie ukończony jak należy. Gdyby było coś nie jasne proszę o kontakt. Kocham Fw 190 i Ta 152, więc dokumentacji mam sporo. Mam nadzieje że coś się przyda z paczki którą wysłałem. Pozdrawiam serdecznie
karlem Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 ...Czy może być coś piękniejszego? Oczywiście: http://www.historicaircraftcollection.ltd.uk/spitfire/spitfire_master.html , http://www.deroeck.co.uk/planes/Spitfire-Mk-VB-JHC.html , http://www.airliners.net/search/photo.search?codesearch=BM597/JH-C&distinct_entry=true
olson Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Oczywiście: http://www.historicaircraftcollection.ltd.uk/spitfire/spitfire_master.html Przepraszam, ale o gustach się tu nie dyskutuje :rotfl: , tym bardziej szpiczastych eliptycznych skrzydełkach i krótkich kaczych nóżkach :twisted: Przepraszam za OT
karlem Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 Jasne i dlatego jeden woli ogórki, a drugi jak mu się nogi pocą... :wink:
kojot Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 I ja cię Karolu rozumiem. Foka piękny samolot, ale Spit to coś więcej.
karlem Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 ...to się nazywa 'klasa' Foka mi się podoba; 'langnaze' mniej niż wersje z BMW, ale...
kojot Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Nie o klasę mi akurat chodziło (choć ona też występuje), ale o pewne emocje jakie wiążą się dla mnie (Polaka, w określonym wieku i backgroundem kulturowym, miłośnika lotnictwa) z tym samolotem.
instruktor Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Karol normalnie cię nie lubię :wink: wprost z kalwiatury mi wypowiedz wyrwałeś. Przez Artura zrobił się "pełny" kąt w modelarni dobrze ze mój Ultek jest na środku
ali1983 Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 piękna robótka. jeśli dobrze mi się wydaje to mam te plany. chodzi mi po głowie jakiś warbird typu fw152, hawker tempest, ju 87, spit. ale ciężko się zdecydować. model okolo 100-110cm. elektryk.
instruktor Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 "model okolo 100-110cm. elektryk.' Wszystko jasne ale Artura maleństwo będzie miało ok 3 m :cry:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.