wojcio69 Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam Jasiu bardzo dobrze to zrozumiałeś. Masz u mnie duże jasne z pianką za czytanie ze zrozumieniem. Odnoszę wrażenie, że ostatnio coraz więcej osób czytany tekst interpretuje na własny sposób a nie tak jak został on napisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 W/g mnie to masz Janku absolutna rację ,jeszcze raz podkreślę że można wkleić wręgi w kadłub tak jak jest lub wzmocnic poprzez wylaminowanie częśći kadłuba i dopiero wkleić wręgi .Laminować można po uprzednim przeszlfowaniu powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam I tak też robię Szczepanie. Wnętrze kadłuba od noska po dźwigar wylaminuję jedną warstwą tkaniny szklanej i przesmaruję to żywicą, oczywiście wcześniej całe wnętrze zmatuję papierem ściernym, a potem na żywicę epoksydową wkleję wręgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Witajcie. Tak się składa, że mój Explosion ze stajni Czarnego Konia akurat w środku sezonu przechodzi 'C-check'. Trochę rzeczy mu się nazbierało, a definitywnie wyłamane podwozie skierowało go na stół operacyjny w modelarni. Większość prac jest już skończona. swego czasu, z kabinki odmeldował się PanPilot wraz z kawałkiem podłogi. Pilot z woza koniom lżej, więc latałem bez niego. teraz nadarzyła sie okazja wymienić podłogę w kabince, i wkleić spowrotem pilota. tylko się zasyanawiam czym go tam wkleić? Balsa pokryta jest folią, pilot jest z jakiejś masy, ot typowy jakie można kupić w sklepach modelarskich. Taśma dwustronna? czy jakiś silikon? Bo chyba wikole, żywice czy inne cjaki do folii nie zabardzo beda go trzymać? I jeszcze jedno? czym i jak przykleić sama kabinkę do sklejkowej ramki . poglądowa grafika: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Może usunąć troszkę foli spod pilota i będzie łatwiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 http://www.marvio-rc.pl/formula-560-canopy-glue,3,73,4058 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.