kubaj Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Koledzy mam problem z moim ASW28 - w czasie ostatniego lotu (na wysokości 3m) po prostu "zwalił się" w dół z niewiadomego powodu. Teraz jak go odpalam nie ma już standardowego dźwięku (silnik wł/wył) jedynie serwa wykonują lekki ruch w jedną stronę i cisza. - podłączyłem sam odbiornik bez regulatora prądem z starego zasilacza AT(kabel czerowny5V i czarny) i są identyczne objawy, - podłączałem również regulator do innego wejścia w odbiorniku np. do miejsca gdzie podłączone są serwa i żadnego efektu, Może to uszkodzony nadajnik? czy odbiornik+regulator=dead? dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 troche nie jasno opisales , ale filmik 30sek. by napewno pomogl :wink: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Odbiornik Dwa razy miałem identyczne objawy. Poszukaj modelarzy w okolicach Krosna, spotkaj się i przetestuj na innym odbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam Odbiornik do wymiany. Nie wiem Czy odbiornik Hitec będzie współpracował z Twoją aparaturą, jeżeli tak to kup Hitec HFS-05. Sprawdzony, dobry odbiornik i tani. Na Allegro widziałem je po 65zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaj Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Faktycznie to wina odbiornika, wymieniłem na odbiornik znajomego i wszystko działa OK. @wojcio69 - jak sprawdzić czy proponowany przez Ciebie odbiornik Hitec HFS-05 będzie kompatybilny z moja aparatura z Pelikana? Dlaczego te odbiorniki z pelikana tak siadają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Dlaczego te odbiorniki z pelikana tak siadają?Bo są kiczowate i o słabych parametrach na marnych pozdespołach.Podłączyć jakikolwiek odbiornik Hitec'a i sprawdzić czy będzie działał z Twoją aparaturą. Zakładam, że będzie współpracował. A jaki odbiornik miał kolega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaj Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 niestety nikt z moich znajomych nie ma Hiteca 35MHz, jedyne rozwiązanie to zakup a to troche ryzykowane :/ może ktoś z forum ma wiedzę czy to będzie na 100% działać? Ewentulanie jakiej innej firmy kupić odbiornik żeby współpracował na 100% ? (oprócz dziadowskiego pelikana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.