kubaj Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 Koledzy mam problem z moim ASW28 - w czasie ostatniego lotu (na wysokości 3m) po prostu "zwalił się" w dół z niewiadomego powodu. Teraz jak go odpalam nie ma już standardowego dźwięku (silnik wł/wył) jedynie serwa wykonują lekki ruch w jedną stronę i cisza. - podłączyłem sam odbiornik bez regulatora prądem z starego zasilacza AT(kabel czerowny5V i czarny) i są identyczne objawy, - podłączałem również regulator do innego wejścia w odbiorniku np. do miejsca gdzie podłączone są serwa i żadnego efektu, Może to uszkodzony nadajnik? czy odbiornik+regulator=dead? dzięki za pomoc.
Janosik72 Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 troche nie jasno opisales , ale filmik 30sek. by napewno pomogl :wink: Jan
Paweł R Opublikowano 16 Lipca 2010 Opublikowano 16 Lipca 2010 Odbiornik Dwa razy miałem identyczne objawy. Poszukaj modelarzy w okolicach Krosna, spotkaj się i przetestuj na innym odbiorniku.
wojcio69 Opublikowano 17 Lipca 2010 Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam Odbiornik do wymiany. Nie wiem Czy odbiornik Hitec będzie współpracował z Twoją aparaturą, jeżeli tak to kup Hitec HFS-05. Sprawdzony, dobry odbiornik i tani. Na Allegro widziałem je po 65zł.
kubaj Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 Faktycznie to wina odbiornika, wymieniłem na odbiornik znajomego i wszystko działa OK. @wojcio69 - jak sprawdzić czy proponowany przez Ciebie odbiornik Hitec HFS-05 będzie kompatybilny z moja aparatura z Pelikana? Dlaczego te odbiorniki z pelikana tak siadają?
wojcio69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Dlaczego te odbiorniki z pelikana tak siadają?Bo są kiczowate i o słabych parametrach na marnych pozdespołach.Podłączyć jakikolwiek odbiornik Hitec'a i sprawdzić czy będzie działał z Twoją aparaturą. Zakładam, że będzie współpracował. A jaki odbiornik miał kolega?
kubaj Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 niestety nikt z moich znajomych nie ma Hiteca 35MHz, jedyne rozwiązanie to zakup a to troche ryzykowane :/ może ktoś z forum ma wiedzę czy to będzie na 100% działać? Ewentulanie jakiej innej firmy kupić odbiornik żeby współpracował na 100% ? (oprócz dziadowskiego pelikana)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.