cinekjo11 Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Witam Muszę wysłać samolot ale nie mam pojęcia w co go spakować gdzie mogę kupić jakieś pudełka styropianowe o wymiarach 138cmx40cmx50cm Samolot chcę wysłać kurierem i niewiem ile to mnie wyniesie Głównie niewiem skąd wziąść pudełko styropianowe te które zawsze widzimy przy otwieraniu kartonu. Może mi ktoś pomoże ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 ja pakuje w kilka połączonych pudełek ze "spożywczaka". W środek ładuję piankę do paneli, gazety i styropian do usztywnień. Paczka powinna być solidna. Całość oklejam szeroką taśmą. Pudło możesz okleić folia- podobna do tej- używanej do worków na śmieci. Tak to wygląda w moim wykonaniu. :ble: powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Dzięki za odpowiedź A wiesz mniej więcej ile za to zapłace kurierem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 witam,sprawdz moze na stronach np.DHL itp. jakie sa ograniczenia co do gabarytow,ale mysle ze spokojnie 100zl sie zakreci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 nie wiem jaka waga i rozmiar ale ja za paczkę 170 cm i waga 5kg zapłaciłem 40 zł- kurier Poczty Polskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Zdecydowanie Poczta Polska będzie najtańsza. Wszystkie firmy kurierskie ustanawiają ceny zaporowe dla klientów indywidualnych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Zobacz sobie na stronę "pośrednika" https://www.kurjerzy.pl/przesylki_kurierskie_cennik Indywidualnie, bez umowy, będzie znacznie drożej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 pudełka styropianowe o wymiarach 138cmx40cmx50cm takie pudełko będzie droższe i gorsze niż dobre pudło kartonowe. Pudło z grubego kartonu znajdziesz w np. w hurtowni wędkarskiej (w Szczecinie na Sosnowej). W środku zabezpieczasz model aby nie przesuwał się i możesz wysyłać.Ostatnio sam potrzebowałem taki karton, a co do wysyłki - to ubezpieczony na 1,5 kpln model szybowca oznaczony jako delikatny wysłałem za 50zł. Kolega dostał go na drugi dzień. Uważam, że warto. Darek Poczta Polska może i jest najtańsza ale niestety też najgorsza pod względem obsługi - paczka idzie średnio 7 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Zobacz sobie na stronę "pośrednika" https://www.kurjerzy.pl/przesylki_kurierskie_cennik Indywidualnie, bez umowy, będzie znacznie drożej. Chyba zamówie tego kuriera UPS Max 60kg standard 42zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 cinekjo11, ale to jest cena netto. Brutto będzie 51,12 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Tak wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 OJ OJ uważaj na te ceny ;D Zadzwoń do nich i potwierdz cenę bo według mnie ceny przynajmniej jednej :rotfl: firmy kurierskiej sa mocno nieaktualne. Potwierdz też możliwość nadania paczki przez osobe indywidualną ( bez umowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Tak myślałem sobie że opakowanie zrobie styropianowe. Takie jak są do ocieplania domów tylko o mniejszej grubości z tego zrobię ściany posklejam. I całość owinę szarym papierem i posklejam taśmą i tak wyślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Idź do jakiegoś sklepu sieci Jysk i weź od nich karton jaki Ci potrzeba. Zwykle za sklepem stoi kontener na europalecie i można wziąć sobie jaki tylko trzeba, mały duży wielki, pojedycza tektura, podwójna, potrojna, szyty, klejony, taśmowany. Styropian sobie odpuść, bo szkoda zachodu. Pozbieraj ulotki z supermarketów na wypełniacz do takiej paczki. Chyba że masz gdzieś remont bloku na osiedlu blisko siebie, to możesz do robotników podejść i zapytać o resztki styropianu do wywalenia - im to nie potrzebne bo i tak wywalają, a na wypełniacz też się nada. Co do samej wysyłki to nie doradzę. Wiem tylko że spore i naprawdę wartościowe paczki / modele / ludzie i sklepy wysyłają na pewno nie w styropianie i papierze, tylko solidnym kartonie lub solidnym kartonie z drewnianą konstrukcją wzmacniającą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.