leszek_c Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Nareszcie wiatr osłabł (na chwilę), naładowałem jedną sztukę baterii i "rura" na polanę. Bałem się, że się nie uda prawie 190 gram więcej wagi samolotu no i aerodynamika! Ale jednak, taki kanciak poszedł do góry! Fakt, że pierwszy rzut był nie udany, samolot się wzbił ale nagle przechylił się na prawe skrzydło i pikował, ale udało mi sie go wyprostować w poziomie niestety wbił się w trawę. Drugi "rzut" ładnie poszedł w górę. Nie był dobrze wyważony bo dziób był za lekki ( i tak baterię przesunąłem do przodu niż na zdjęciu), ale poszedł ładnie do góry. Długo nie polatałem, bo zaczęło kropić i z obawy o elektronikę zwinałem żagle, do tego trawa była mokra po wcześniejszych deszczach. Niestety fotki niezbyt dobre, ap ustawiony był na automatyczną ostrość więc obiektyw skupiał ostrość na skrzydle. Następnym razem ustawię na manual i możę użyję zoomu, by nie chwytał skrzydła. O to fotki. A tu ja taki mały brązowy ludzik po lewej stronie na zdjęciu:) O to jak zbudowałem platformę: użyłem do tego kawałka styropianu z pudełka do monitora:) Wyciąłem profil i o to on: Użyte serwo 9Na które czekałem 2 tyg z HK) HXT900 9g / 1.6kg / .12sec Micro Servo I o to w całej okazałości: Zastanawiam sie jakby ustawić aparat przodem do lotu, czy nie będzie to już za duzy opór. Więcej fotek z dzisiejszego lotu pod tym linkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Gratuluje zdjec, ten pierwszy raz to zawsze przezycie. Inne ustawienie aparatu, tryb sportowy, fotki na wylaczonymi filmiku i bedzie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.