darek69 Opublikowano 18 Lipca 2010 Opublikowano 18 Lipca 2010 Posiadam książkę MINIATUROWE LOTNICTWO z 1973 roku Wiesław Schier Zainteresował mnie samolot rwd 5 bis . Chciałbym zrobić ten samolocik ale mam problem bo nie ma w tej książce planów wykonawczych . Czy ktoś może mi pomóc gdzie można zdobyć te plany .
darek69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 Dzięki za plany .Powiedz mi tylko jak je jeszcze wydrukować ,żeby model miał około od 100 120 cm i czy da radę zamontować silnik spalinowy do tych planów. Pozdrawiam
Lech Mirkiewicz Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Drukując je w skali 1:1 otrzymasz rozpiętość 180 cm, drukując w powiększeniu 67 % otrzymasz rozpiętość 122,4 cm
madrian Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 A może najpierw RWD 5 by Skazoo? Plany są na naszym forum. Kilka arkuszy pianki pod panele i tubka kleju, + kilka listwek. Szkoda zaczynać od modelu konstrucyjnego - straty przy pierwszych lotach są większe. Silnik elektryczny jest na początek lepszy, bo mniej wymagający od użytkownika. Przychodzisz na pole, włączasz nadajnik, włączasz model i latasz. Ze spaliną to już takie proste nie jest.
darek69 Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Opublikowano 21 Lipca 2010 Co do tego RWD 5 wstyd się przyznać , ale planów nie znalazłem . Przy starcie forum wyskakuje powiadomienie o postach przeczytanych i nie przeczytanych jak je odznaczyć czytam i czytam a tu coraz więcej pomocy :oops:
madrian Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 Co do tego RWD 5 wstyd się przyznać , ale planów nie znalazłem . Przy starcie forum wyskakuje powiadomienie o postach przeczytanych i nie przeczytanych jak je odznaczyć czytam i czytam a tu coraz więcej pomocy :oops: Bardzo, bardzo słabo szukałeś. Pierwszy temat z forumowej wyszukiwarki i w nim link: http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd.htm Jeżeli wykażesz przy innych zapytaniach równie wielki antytalent do wyszukiwania informacji, to narobisz tu sobie wielu adwersarzy. Modelarz powienien być dociekliwy i pracowity. :wink: Na samym dole strony z wynikami masz link "oznacz jako przeczytane". Następnym razem poproś okulistę o lepsze okulary. :wink:
darek69 Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Opublikowano 22 Lipca 2010 Dzięki za pomoc i stronkę ,okulary już nie potrzebne . Pozdrawiam
darek69 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Opublikowano 13 Października 2010 Pierwsze kroki w budowie modelu. http://yfrog.com/6zdsc01363hvj
darek69 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 Model prawie złożony,trochę to trwało. Gdzie można kupić taśmę pakową kolorową ? Czy warto oklejać pierwszy model?
utopia Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 w sklepach papierniczych powinni mieć - jak sklep dobrze zaopatrzony a jak nie to u miłościwie nam panującego "kup teraz " :wink: taśma nieco wzmacnia konstrukcję warto moim zdaniem nawet bezbarwną
darek69 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2010 W sklepach papierniczych nie sprawdzałem , ale jutro sprawdzę . W selgrosie znalazłem szarą i przezroczystą jakąś wzmacnianą ,są po sześć sztuk pakowane. Dzięki za pomoc.
utopia Opublikowano 3 Grudnia 2010 Opublikowano 3 Grudnia 2010 selgros jak i makro dawno przestały być tanimi źródłami zakupów .... Też tam zaglądam ale tylko z przyzwyczajenia . weź nawet zwykłą taśmę , jakąkolwiek może by z nadrukiem reklamowym jakiegoś znajomego wcześniej czy później będziesz ten model naprawiał .. ...przepraszam - tuningował :mrgreen:
darek69 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2010 Taśmę zwykłą już mam . Naprawa modelu na pewno nieunikniona .
utopia Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Większość postrzega rozbicie modelu jako katastrofę .. a trzeba starać się dostrzec dobre strony . Przemyśleć dlaczego tak się stało , na co zwrócić uwagę i którego dnia lata się już bezstresowo. Jest i kategoria modeli stworzona specjalnie do pozbycia się stresu- Combat full contact :wink: i powiem że wciąga....
darek69 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ten model jest do nauki latania , rozbicie tego samolotu nie będzie katastrofą . Mam nadzieję że trochę nim polatam . Taśmy do oklejania kupiłem w sklepie papierniczym , dzięki za pomoc.
darek69 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2011 RWD jest prawie gotowe ,brak silnika i baterii http://img827.imageshack.us/i/sa400015h.jpg/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.