darek69 Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Posiadam książkę MINIATUROWE LOTNICTWO z 1973 roku Wiesław Schier Zainteresował mnie samolot rwd 5 bis . Chciałbym zrobić ten samolocik ale mam problem bo nie ma w tej książce planów wykonawczych . Czy ktoś może mi pomóc gdzie można zdobyć te plany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Kadłub Link Skrzydło Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Dzięki za plany .Powiedz mi tylko jak je jeszcze wydrukować ,żeby model miał około od 100 120 cm i czy da radę zamontować silnik spalinowy do tych planów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Drukując je w skali 1:1 otrzymasz rozpiętość 180 cm, drukując w powiększeniu 67 % otrzymasz rozpiętość 122,4 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 A może najpierw RWD 5 by Skazoo? Plany są na naszym forum. Kilka arkuszy pianki pod panele i tubka kleju, + kilka listwek. Szkoda zaczynać od modelu konstrucyjnego - straty przy pierwszych lotach są większe. Silnik elektryczny jest na początek lepszy, bo mniej wymagający od użytkownika. Przychodzisz na pole, włączasz nadajnik, włączasz model i latasz. Ze spaliną to już takie proste nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 lopes91 Dzięki za radę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Co do tego RWD 5 wstyd się przyznać , ale planów nie znalazłem . Przy starcie forum wyskakuje powiadomienie o postach przeczytanych i nie przeczytanych jak je odznaczyć czytam i czytam a tu coraz więcej pomocy :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Co do tego RWD 5 wstyd się przyznać , ale planów nie znalazłem . Przy starcie forum wyskakuje powiadomienie o postach przeczytanych i nie przeczytanych jak je odznaczyć czytam i czytam a tu coraz więcej pomocy :oops: Bardzo, bardzo słabo szukałeś. Pierwszy temat z forumowej wyszukiwarki i w nim link: http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd.htm Jeżeli wykażesz przy innych zapytaniach równie wielki antytalent do wyszukiwania informacji, to narobisz tu sobie wielu adwersarzy. Modelarz powienien być dociekliwy i pracowity. :wink: Na samym dole strony z wynikami masz link "oznacz jako przeczytane". Następnym razem poproś okulistę o lepsze okulary. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Dzięki za pomoc i stronkę ,okulary już nie potrzebne . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Pierwsze kroki w budowie modelu. http://yfrog.com/6zdsc01363hvj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Model prawie złożony,trochę to trwało. Gdzie można kupić taśmę pakową kolorową ? Czy warto oklejać pierwszy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 w sklepach papierniczych powinni mieć - jak sklep dobrze zaopatrzony a jak nie to u miłościwie nam panującego "kup teraz " :wink: taśma nieco wzmacnia konstrukcję warto moim zdaniem nawet bezbarwną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 W sklepach papierniczych nie sprawdzałem , ale jutro sprawdzę . W selgrosie znalazłem szarą i przezroczystą jakąś wzmacnianą ,są po sześć sztuk pakowane. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 selgros jak i makro dawno przestały być tanimi źródłami zakupów .... Też tam zaglądam ale tylko z przyzwyczajenia . weź nawet zwykłą taśmę , jakąkolwiek może by z nadrukiem reklamowym jakiegoś znajomego wcześniej czy później będziesz ten model naprawiał .. ...przepraszam - tuningował :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Taśmę zwykłą już mam . Naprawa modelu na pewno nieunikniona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Większość postrzega rozbicie modelu jako katastrofę .. a trzeba starać się dostrzec dobre strony . Przemyśleć dlaczego tak się stało , na co zwrócić uwagę i którego dnia lata się już bezstresowo. Jest i kategoria modeli stworzona specjalnie do pozbycia się stresu- Combat full contact :wink: i powiem że wciąga.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ten model jest do nauki latania , rozbicie tego samolotu nie będzie katastrofą . Mam nadzieję że trochę nim polatam . Taśmy do oklejania kupiłem w sklepie papierniczym , dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek69 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 RWD jest prawie gotowe ,brak silnika i baterii http://img827.imageshack.us/i/sa400015h.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.