Marek_Spy Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 dziś napadło mnie na klejenie i kapnąłem na koszule CA ... efekt wiadomy, czym zmyć plamę po CA ? da się ? Proponuje w tym wątku napisać jak usuwać efekty klejenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 W sklepach modelarskich jest zmywacz (zmiękczacz) do CA. Poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiol8 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Jak CA kapnął mi na spodnie, to po jakimś czasie zrobiła się dziurka. Po jakimś czasie pokazałem dziurkę żonie, która po jakimś czasie naszyła mi piękną łatkę. W ten sposób mam kolejne spodnie robocze. Wiem, nie pomogłem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Pelikan Surefix - powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 http://www.google.pl/search?q=debonder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 rozcieńczacze są droższe od CA :? myślę że nawet jak klej puści to zostanie plama jak po acetonie(aceton tez rozpuszcza CA ale słabo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 http://www.google.pl/search?q=debonder Uwaga - Ostrzegamy: Nie polecamy używania Debondera do usuwania plam z ubrań. Może wchodzić w reakcję z materiałem, z którego jest wykonane i odbarwić czyszczone miejsce powodując jeszcze większe szkody niż plama z kleju! :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 na razie przegooglałem i plama jak jest tak jest ..... no jak coś wynajdę to opublikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Paweł R, nie jednemu psu na imię Burek... Zacytowałeś 1 z ponad 263 tys. wyników i uogólniłeś negatywnie. Nieładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Wiadomo że jak to jest rozpuszczalnik do kleju to jest to substancja agresywna - nie ma o co robić halo ... Kazda pani domu wie że zanim zacznie się stosować super odplamiacze to należy zrobić próbę na niewidocznym skrawku materiału .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Kazda pani domu wie No to nie dziw się że tak mało osób wie. W koncu mało mmamy na forum "Pań domu" :twisted: Ja jeszcze sie podepne pod temat. Czym można umyć ręce czy cokolwiek innego po soudalu 66A (ten poliuretanowy pieniacy). Woda nie działa, a szkoda rąk pumeksem drzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 ppompka, benzyna ale w miarę szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 ppompka, ten klej zmyjesz tylko na "mokro" . mam w pracy "zmywacz" to poliuretanów ale nawet na stali potrafi zostawić trwały ślad co zrobi ze skórą to wole nie myśleć,,, ja wole skubac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Paweł R, nie jednemu psu na imię Burek... Zacytowałeś 1 z ponad 263 tys. wyników i uogólniłeś negatywnie. Nieładnie. A ja jaj. Nie takie były moje intencje. To było tak w formie żartu. Przepraszam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Debonder działa, nie zżera bawełny i jedwabiu, co do syntetyków to nie wiem bo nie mam. Jednak często na dobre oczyszczenie miejsca po CA to potrzeba ze 2 buteleczki debondera, działa przez namaczanie i płukanie (oczywiście miejscowe). Dziury w spodniach i koszuli po CA też posiadam, ale to wynik kalkulacji czy wydać 40zł na rozpuszczalnik czy 40zł na koszulkę bawelnianą. Ja używam czegoś takiego kupowanego od ręki http://www.arthobby.eu/index.php?page=8&prod_id=856 lub zakupiony na zaś http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8458&Product_Name=Un-Cure_CA_Debonder_1._oz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.