Skocz do zawartości

zmywanie , rozpuszczanie klei

Marek_Spy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś napadło mnie na klejenie i kapnąłem na koszule CA ... efekt wiadomy, czym zmyć plamę po CA ? da się ?

Proponuje w tym wątku napisać jak usuwać efekty klejenia :D

Opublikowano

Jak CA kapnął mi na spodnie, to po jakimś czasie zrobiła się dziurka.

Po jakimś czasie pokazałem dziurkę żonie, która po jakimś czasie naszyła mi piękną łatkę.

W ten sposób mam kolejne spodnie robocze.

Wiem, nie pomogłem :wink:

Gość Anonymous
Opublikowano

Pelikan Surefix - powinno zadziałać.

Opublikowano

Wiadomo że jak to jest rozpuszczalnik do kleju to jest to substancja agresywna - nie ma o co robić halo ...

Kazda pani domu wie że zanim zacznie się stosować super odplamiacze to należy zrobić próbę na niewidocznym skrawku materiału ....

Opublikowano

Kazda pani domu wie

No to nie dziw się że tak mało osób wie. W koncu mało mmamy na forum "Pań domu" :twisted:

Ja jeszcze sie podepne pod temat. Czym można umyć ręce czy cokolwiek innego po soudalu 66A (ten poliuretanowy pieniacy). Woda nie działa, a szkoda rąk pumeksem drzeć. :lol:

Opublikowano

ppompka, ten klej zmyjesz tylko na "mokro" .

mam w pracy "zmywacz" to poliuretanów ale nawet na stali potrafi zostawić trwały ślad

co zrobi ze skórą to wole nie myśleć,,, ja wole skubac..

Opublikowano

Paweł R, nie jednemu psu na imię Burek...

Zacytowałeś 1 z ponad 263 tys. wyników i uogólniłeś negatywnie. Nieładnie.

A ja jaj. Nie takie były moje intencje. To było tak w formie żartu. Przepraszam :wink:
Opublikowano

Debonder działa, nie zżera bawełny i jedwabiu, co do syntetyków to nie wiem bo nie mam. Jednak często na dobre oczyszczenie miejsca po CA to potrzeba ze 2 buteleczki debondera, działa przez namaczanie i płukanie (oczywiście miejscowe). Dziury w spodniach i koszuli po CA też posiadam, ale to wynik kalkulacji czy wydać 40zł na rozpuszczalnik czy 40zł na koszulkę bawelnianą. Ja używam czegoś takiego kupowanego od ręki http://www.arthobby.eu/index.php?page=8&prod_id=856 lub zakupiony na zaś http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8458&Product_Name=Un-Cure_CA_Debonder_1._oz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.