modrzej Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Koledzy modelarze... pomóżcie.. przekopałem całego googla i ani widu ani słychu manuala do tego nadajnika. Najlepiej gdyby był anglojęzyczny, ale niemiecki też jakoś przejdzie... Dzięki za wszelką pomoc..
Leszek_K Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 A czy w tym nadajniku jest cos wiecej niz kilka pstryczkow? Nie moge sie dopatrzec.
modrzej Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Opublikowano 26 Lipca 2010 Hmmm w tym który jest u mnie nie ma żadnych "pstryczków" same drążki i nic poza tym, ale i tak wygląda na to, że żeby skonfigurować w nim co kolwiek więcej to potrzebne są moduły rozszerzające (tak przynajmniej wnioskuję po tym co wygrzebałem w internecie. Aczkolwiek mogę się mylić).
Leszek_K Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Nie sadze, tak jak jest masz 4 kanaly, w srodku pewnie masz pstryczki do odwracania serw, byc moze ustawianie punktow koncowych. Moduly dodatkowe sluza do obslugi dodatkowych kanalow lub funkcji np DR
modrzej Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Opublikowano 26 Lipca 2010 nie ma przelacznikow do rewersu, jest to realizowane przez odwrócenie podłączenia wtyczki... no nic... i tak wyląduje w niej modulator Zbig'a ale myślałem, że coś się wykombinuje zanim zrobię ten modulator... ale w takim układzie nie będzie kombinowania... kolega będzie musiał się wstrzymać do końca tygodnia Dziękuję za wsparcie:)
Leszek_K Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 No tak, to juz zupelny prymityw. Myslalem ze to troche nowszy model. Tylko jakis kawalek przyzwoitej elektroniki moze to uratowac.
RomanJ4 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Spróbuj może tu: http://express-downloads.com/search.php?search=graupner%20fm%20414%20manual (niestety rejestracja i chyba płatne) tu do 412tki, może podobna http://www.graupner.de/fileadmin/downloadcenter/anleitungen/4713.pdf
modrzej Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Opublikowano 27 Lipca 2010 no 412 to raczej to to nie jest w żadnym stopniu... ale jak już wspomniałem będzie w niej Zbig więc już nie ma sensu się z tym bawić...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.