karlem Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ...większe modele latają jednak lepiej; to z autopsji... Od czasów guru Schier'a trochę postępu było... Pasta do podłóg jak najbardziej; bezbarwna....ale jakiej marki, to już nie pomnę :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Pasta do podłog świetna sprawa do laminatu i ładnie pachnie. To udało mi się ulepić: Bez szpachli się nie obędzie ale machnąłem jeszcze drugą. Niestety nie kupie nowego silnika przed wyjazdem mam za mało dukatów. Nie chce jechać bez silnika i dlatego zastanawiam się nad tym rozwiązaniem pomimo że nie lubię elektryków. Kiedy spit się rozbił wypluł z siebie to. Silnik ma 340 watów, myślę o zamontowaniu w ten sposób aku, jeśli zajdzie taka potrzeba. Szkoda mi jednak pozbawiać P 11 duszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dzisiaj bawiłem się w kowala. Spawanie, koszt 2 piwa. Podwozie i nowa oslona silnika, mam pewne obawy podwozie jest z drutu 2.5 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam wszystkich już z kraju scyzoryków MacGyvera to udało mi się przytachać tutaj. To moja krajzega do balsy A to pieresze efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Nie mogłem się powstrzymać od przymiarki. Ale po dwóch latach abstynencji modelarskiej tak się człowiekowi robi. Nie mam aparatu wiec zdjęcia są robione telefonem. :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Tobie lepsze zdjęcia wychodzą telefonem niż mi aparatem :| Ładnie i czysto jakiego kleju używasz? mmm... jaki stylowy pulpit podoba mi się :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zwykły biały stolarski, kleiłem nim schody w poprzedniej pracy Cyjanoakrylowy kleji szybko i mocno, ten wiąze powoli a to daje czas na ewentualne poprawki. Fajnie, że zwróciłeś uwagę na moją zajefajną tapetę, strasznie mi się podoba :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zwykły biały stolarski Masz na myśli wikol? Cały czas uważnie śledzę Twoją relację i życzę Ci powodzenia w budowie! Trzymaj tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Tak wikol, rakol , czy jak tam jeszcze się nazywa. Dzięki, cieszę się, że ktoś interesuje się moim temat. Postanowiłem wykonać nie płaskie stateczniki, jakie widać na planie tylko profilowe, wiec następne zdjęcia będą za jakiś czas, pozdr. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 No to czekamy. Jak to mówią "bierta sie za robotę :wink: " Kibicujemy! Czy w poście w okolicach "krajzegi do balsy" i nie tylko tam miały być zdjęcia bo ja widzę tylko przerwy. Tak teraz to sobie uświadomiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 To już wiem co będę robił zimą 8) Eh... i kolejne koszty Model super ! Powodzenia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 No to czekamy. Jak to mówią "bierta sie za robotę " Kibicujemy! Innymi słowy: Weźta się do roboty i zrobimy" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 A pomożecie !!!!! Dzięki wam za kibicowanie, człowiekowi od razu chęci przybywa, to był dobry pomysł umieścić tutaj dziennik budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Niestety mało nawojowałem, kombinowałem z zamocowaniem lotki SK a wyszło jak zawsze, standardowo. Licze że SW pójdzie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Niestety mało zrobiłem, ale za to dużo zdjęć zamieściłem. :rotfl: Punktowo sklejałem żeberka, żeby wszystko było symetryczne. Wciecia na dzwigar. Stateczniki są większe niż w oryginale powiększyłem je o jakieś 10 % tak mi się przynajmniej wydaje. Za to mają prawie, że oryginalny profil. Stateczniki w tych amerykańskich planach mają zaledwie 5mm grubości a mój SK ma aż 12mm grubości w oryginalnej skali są jeszcze grubsze. Teraz będę profilował ogon powiększając dwie ostatnie wręgi żeby pasowały do SK. Reszte wreg zrobie jak na planach narysowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Skserowałem plany po kawałku i wyciołem wregi, niby nic w tym dziwnego, ale zrobiłem to w pracy :wink: Został przyłapany na szpiegowaniu, odsiedział 10min w puszcze po żelu do włosów, poczym został wypuszczony do ogródka sąsiadów. Upppssss , zgniecione kolanami, chciałm złapać bo mi się wypsło. Dla unikniecia takich zajść przykleiłem tymczasowo wręge silnikową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Łaaaaaa wielki, obrzydliwy!!!!!!!!!!! Nie cierpię pająków! :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 ..a on by to samo powiedział o Tobie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Tylko się nie śmiejcie, to już drugi złapany w tym miesiącu, może chcą sie jedenastką na gape przelecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Teraz sobie myśle że było lepiej zamiast tych podłżnic obklejić ogon balsą 1mm. Narazie przerwa w pracach, czekam na przypływ chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.