Skocz do zawartości

Prezencik urodzinowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że spraktykowane mam samoloty, mini heli oraz łódki , to pomyślałem że nadszedł czas na coś jeżdżącego.

I tak o to , po dobrowolnym opodatkowaniu się najbliższej rodziny w dniu moich nastych :mrgreen: urodzin (tutaj szczególnie dziękuję mojej lepszej połowie) zebrałem odpowiednie fundusze na taki o to zakup:

Dołączona grafika

Jako, że nie rajcuje mnie kupno gotowca (bo co to za fun wyjąć model z pudełka, włączyć baterię i już), to wybór padł na KIT Tamiy'i .

Jest to raczej zestaw budżetowy dla amatorów, czyli w sam raz dla mnie.

Po wyjęciu z pudełka prezentuje się całkiem całkiem:

Dołączona grafika

Dodatkowo, do zestawu dokupiłem zalecane łożyska w osłonie gumowej oraz kompletny zestaw oświetlenia diodowego, co by uatrakcyjnić wygląd.

Roboty ze złożeniem podwozia nie powinno być więcej niż na max. 2 wieczory. Zresztą już zacząłem je składać i widzę jedną dużą zaletę i przewagę w porównaniu do kitów samolotów - zero pylenia przy szlifowaniu balsy i babrania się z klejami :devil:

Mam nadzieję, że dzisiaj sobie go odpalę w wersji golas ...

Opublikowano

gdzie Pan to kupil?

Primo. Jaki Pan ? :shock: To że mam naście wiosen więcej, to nie przesadzajmy z tymi "Panami" :P

A kupiłem go tutaj:

http://www.rcmart.com

hmm moze bym sie sam skusil jesli byłby Mustang :)

Widzę że taki produkt też jest u Tamiy'i , ale znalazłem go gdzie indziej:

http://www.etamiya.com/shop/tamiya-58228-tamiya-110-ford-mustang-cobra-tl01-chassis-p-3273.html

M-03 przedni napęd kupiłem młodszemu bratu takiego samego kilka lat temu

największy problem to brak przyczepności :D

Myślę, że to mnie dotyczyć raczej nie będzie, bo mam zamiar używać go wyłącznie rekraacyjnie śmigając po przydomowym parkingu lub drodze (jako przerywnik między samolotami).

Opublikowano

ten model składa się jak klocki :wink:

Proponuje wstawić zwykłe koła (znaczy się większe od normalnych samochodów 1/10) wtedy super wygląda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.