barman_pl Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Przedstawiam twarde lądowanie u sąsiada na dachu ... Perspektywa tak mi się poje.ała że szok... Myślałem, że jestem dużo bliżej więc podchodziłem do lądowania I filmik z lotu... Ale powiem tylko tyle - widok domu z lotu ptaka wart był tych zniszczeń ... Oczywiście "nielot" już wyprostowany i posklejany - wygląda jak nówka sztuka ... Jedno serwo do wymiany ... http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Hah293o0WJQ Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Niewiele brakło, a szybowiec wleciałby przez szybę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 A mnie zastanawia jedno czy koniecznie kamerę trzeba mocować za śmigłem .Moja jest zawsze mocowana na skrzydle i nie widac wirującego smigła.poza tym O.K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barman_pl Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 No po tym locie już wiem po co jest FPV i chyba jak najszybciej trzeba będzie kupić Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Obejrzałem filmik i mam parę uwag: 1. Czemu ciągle włączasz silnik? EGP to szybowiec, a nie samolot i potrafi szybować. 2. Zły pomysł latać w takim terenie! A jak chcesz tak latać to kup OC żeby było z czego naprawiać ludziom domy, samochody itp 3. Przed lądowaniem wytrać prędkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 A co z dachem? Przetrwał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 pewnie posklejany na UHU Poor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barman_pl Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Generalnie nie latam tutaj ani w podobnych miejscach nigdy ... Po prostu chciałem zobaczyć jak wygląda z lotu ptaka dom i moja okolica ... Oczywiście był to pierwszy i ostatni lot w tym miejscu. Odnośnie lądowania - nie było tutaj miejsca na wytacenie szybkości Dach przetrwał także jest git pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Dach przetrwał także jest git pozdr. To super. I dobrze, że nikt nie oberwał. Ja się zdziwiłem niedawno sile uderzenia modelu. Byliśmy na stoku i kumplowi zwiało takie lekkie (z 200-300g) maleństwo - szybowczyk z metr rozpiętości. "Wylądował" na dachu mojego auta i to tak szczęśliwie, że zaciągnął wysokość i model spadł płasko. Byłem pewien, że nie będzie nawet rysy. Tymczasem jest solidna smuga i spore wgniecenie. Jakież szczęście, że kolega dobrze lata i zaciągnął drążek wysokości, bo gdyby uderzył dziobem, to chyba wybiłby dziurę. Od razu przestawiliśmy auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.