ppompka Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Pomocy. Uszkodziłem antenę satelity w aparaturze HK 6ch czy moge dolutowac taką samą długosć ze zwykłej anteny od 35 Mhz?? W antenie 2,4 powinno być przulutowane to co w środku anteny i to co na zewnątrz (wokół rdzenia). Ale po otworzeni odbiornika okazało się że jest przylutowane tylko to co w srodku (ten rdzeń) i też działało (bez dodatkowej satelity). Więc chyba to nie ma za dużego wpływu. A chciałbym polatac troche wyżej i wolałbym latać z satelitą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 W wątku "Hobby King 2.4Ghz" Marek_Spy podał link do RC Groups z wątkiem o tej aparaturze. Popatrz jakie tam są na zdjęciach króciutkie antenki. W kilku miejscach już czytałem, że tak naprawdę czynnym odcinkiem anteny jest ten ok 2 cm -owy odcinek ze zdjętym ekranem. Wydaje mi się, że spokojnie to co zostało przy odbiorniku pierwszym mógłbyś podzielić na dwa i "obdzielić" tym oba odbiorniczki zdejmując ostrożnie ekran odpowiedniej długości. Niech mnie poprawią koledzy, jeśli się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Choć to rzeczywiście te 2 cm łapią fale to nie sądzę aby to było takie proste. Inna impedancja falowa antenki = brak dopasowania anteny do przedwzmacniacza = niska moc sygnału na wejściu = kto wie co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.