Skocz do zawartości

Piper CUB RC System RTF

k3m0t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W instrukcji nie jest napisane, pod ktory kanal mam podlaczyc serwo od lotek skrzydla. W odbiorniku sa wolne 2 kanaly (CH4 i CH5), pod ktore je podpiac, czy nie ma roznicy. Jest jakas mozliwosc wzmocnienia modelu, tzn. jakas tasma, prety.

Opublikowano

Aparatura jest 4ch więc piąty jest wolny. A pozostałe podpinałeś sam, czy już były?

Skoro jest to model RTF to nie musisz niczym wzmacniać, tylko cięższy się zrobi.

Opublikowano

Okej, podepne pod czwarty. Tak, regiel, oraz pozostale dwa serwa byly podpiete. Teraz tak, podlaczylem juz popychacze do serw, w aparaturze trymery na srodku, lotki, steteczniki (nie wiem czy dobrze mowie), ustawiam rowno z modelem, dobrze robie?

Opublikowano

Tak, ustawia się tak, później w locie się doreguluje trymerami. Jak włączysz to posprawdzaj czy w dobrą stronę się wszystko wychyla i czy na właściwych drążkach (tz czy masz dobrze kabelki podopinane). Najlepiej zdejmij śmigło do takich testów.

Opublikowano

Ok, sprawdzilem zgodnie z instrukcja i niby sie zgadza:

lewy drazek: gora, dol gaz

prawo, lewo - tylko statecznik prawo/lewo

prawy drazek prawo/lewo lotki na skrzydle

gora dol, statecznik na tyle gora/dol sie rusza

Teraz tak, co do silnika to powinien byc dobrze zamocwany, tak? (ewentualnie da sie to jakos sprawdzic) Zaraz zrobie zdjecia i pokaze jak wszystko wyglada.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mam jeszcze pytanie co do ostaniego zdjecia, czy dobrze tam zamocowalem/przkrecilem.

Opublikowano

Co do smigla, to ciezko sugerowac sie napisami, gdyz takowych na tym smigle nie ma, ale wydaje mi sie, ze jest dobrze zalozone. ;) Zamierzam jutro oblatac model. Co do miejsa, to bede latal nad jakas laka, wiec wrazie zlego ladowania, moze nie bedzie takich wilekich strat, jak myslicie :].

Opublikowano

Nie znam sie bardzo, ale dodam, ze wiatr sie robi pod skrzydlo i jak daje gazu, to model jedzie w przod, tak jakby chcial leciec. Dodam jeszcze jedno zdjecie ktore wczesniej zrobilem, moze po nim bedzie wiecej widac:

Dołączona grafika

Opublikowano

jest ok jakbyś szukał zapasowych śmigieł to są to GWS 8x4

wyważenie sprawdzone ? głupio rozwalić model nie ze swojej winy a skoro latałeś helikami to z pilotażem problemów mieć nie będziesz :D

Opublikowano

Wywazaenie hm, byl to zestaw rtf, elektronika rozmieszczona, miejsce na pakiet jest stale, wiec powinno byc ok, ewentualnie, jak to moge sprawdzic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.