kapitanemo Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Piękna robota. Szkoda tylko, że taka błyszcząca folia. Matową fakturę płótna dobrze oddaje Solartex, a jeszcze lepiej Koverall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam, Kapitanie ten połysk jest jaki jest, ale doczytałem się u Glass'a ("Polskie konstrukcje lotnicze 1893-1938" str. 294), że RWD 5 bis był kremowy i to mi bardziej doskwiera. A na dzień dzisiejszy tak wyglądam z robotą: Masa tego co na fotkach to 1600g, akumulator 470g, czyli pozostaje jeszcze 500g na pozostałe rzeczy (planowane do 2500g jest realne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapitanemo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam, Kapitanie ten połysk jest jaki jest, ale doczytałem się u Glass'a ("Polskie konstrukcje lotnicze 1893-1938" str. 294), że RWD 5 bis był kremowy i to mi bardziej doskwiera. Zwróc jednak uwagę, że książka, którą cytujesz ma ponad 30 lat. W najnowszym wydaniu, opartym na pewniejszych źródłach, Andrzej Glass pisze, że RWD-5 bis był jednak srebrny (Polskie konstrukcje lotnicze do 1939 roku, T.II, str. 36). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Kapitanie masz rację, wczoraj wpadła mi w ręce książka, która dość dokładnie udowadnia, że był srebrny. Bardzo dziękuję za uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 model naprawdę piekny. jaki motorek w środku??? juz znalazłem. 3548 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam właśnie dodałem sterki na ogon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Naprawdę piękna maszyna Wojtku . Gratulacje !!! Ja zaczynam pomału dopiero budowę RWD 5 z planów pana Schiera i w tym wątku znalazłem wzór do naśladowania Zastanawiam się tylko czy mocowanie podwozia robić z planów czy coś takiego jak tu : http://pfmrc.eu/inde...lacja-z-budowy/ silnik chcę włożyć spalinowy , G-51 od super tigre, więc pewnie cięższy i nie wiem które rozwiązanie lepiej się sprawdzi . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Witam. Właśnie moja RWD'da wyszła dzisiaj pierwszy raz na trawę i w powietrze, lata rewelacyjnie, oblot bez poprawek ))))))) A oto parę fotek: No to pozostała inwentura w materiałach, porządek w narzędziach i można odpalać następny projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Gdzie następny projekt, ma tak latać bez pilota? Wykonanie malina, zdjęcia również adekwatnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Piękny, gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Bardzo ładna RWD-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Piękna, szkoda że taka proporcja, wyk wysoki duży a modelik malutki,gratuluje fajna robota pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.