Tabul Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witam ! Model oparty jest na konstrukcji z 1946 r. jako Ballanka 7AC produkowana do 1951r, przez firmę Champion Aircraft Corporation. Dwumiejscowy górnopłat. W 1959 powstała seria 7GC, a później wzmocnona wersja 7GCBC dopuszczona do podstawowej akrobacji stąd nazwa Citabria, bo czytana od końca tworzy słowo "airbatic". Jest to mój drugi model (elektryk) a pierwszy to spalinówka Spitfire. Jako pilot szybowcowy i samolotowy chcę popróbować lotów RC i na początek postanowiłem potrenować na tej desce. Jest to mój pierwszy post w tym forum :? Dane modelu: Rozpiętość 1140mm długość 920mm waga 720g silnik Emax BL2215/20, 11,1V odbiornik Hitec HFS-05MS pakiet 2200mAh regulator HK 20A 4 serwa Esky Pozdrawiam....Tadeusz Fotki są w moim Albumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Model został oblatany :jupi: . Po pewnych drobnych kłopotach okazało się, ze model nieźle trzyma się powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5384 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 nie za duży pakiet do takiego małego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 1140mm to nie jest tak mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileo Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 <empty> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Witam! Ile waży ten model gotowy do lotu? c z y t a ć ! 720g i było już w pierwszym poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Po kikunastu lotach zrobiłem przeróbkę. Zlikwidowałem narożniki na sterze wysokości bo przy lądowaniu w wysokiej trawie urwał się ster razem z "zawiasami". Powiekszylem też nieco powierzchnię statecznika poziomego. Model dzięki temu jest mniej narowisty i bardziej stateczny. Waży ok 730 g i ma obciążenie ok. 29 g/dm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.