lukas Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witam,mam pewien problem,mianowicie podlaczalem jakis stary,pakiet pod helikopter lamy ,tylko przelutowywalem dawno kable ,tylko zapomnialem,ze kable sa zmienione stronami...tak wiec podlaczylem + do - i bylo zwarcie i kicha ,helik nie odpali.Co moglo pojsc. 4 in 1, ?czy całą alektronika ?a moze da to sie jakos naprawic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dobra,pisze nowego posta ,bo sporo osob go czytalo,a po edycji bdzie dalej stara data. Udało mi sie podlaczyc jakies 3in1 ,ale problem,bo tak : Serwa działają ,dioda sie swieci,ale silniki ani drgą .Niby jak dodam full gaz ,to dioda zmienia kolor z zielonej na czerwoną ale dalej silniki stoją w miejscu.... EDIT: zrobilem do tego etapu,dalej juz nic nie poradze i licze na Was Tak:silnik jeden sie kreci,ale nie ma na to wplywu aparatura,tzn,serwami da sie sterowac z aparatury,ale silnika sie nie da.Podlaczam zasilanie i leci na pelnym gazie.Drugie silnik ani drgnie ,dopuki nie przeloze go na gniazdo w odbiorniku tamtego wczesneijszego silnika ,czyli dalej cos nie tak z 4w1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sch0te-4- Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ja mam problem w lamie taki mianowicie jak wloncze lame v 3 to nie moge sterowa gazem lecz serwami tak maszyna leci do góry i się kreci wokół własnej osi w prawo mialeb kiedys wypadek ze skruciłe antene i od tamtej pory ani drgnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 "]ja mam problem w lamie taki mianowicie jak wloncze lame v 3 to nie moge sterowa gazem lecz serwami tak maszyna leci do góry i się kreci wokół własnej osi w prawo mialeb kiedys wypadek ze skruciłe antene i od tamtej pory ani drgnie Czy możesz to przepisać po polsku i zrozumiale? Widzę, że stopkę sobie zrobiłeś dość adekwatną do sytuacji, ale są wakacje. Możesz trochę odpuścić z tą "nauką" i robić trochę mniej błędów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sch0te-4- Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 przepraszam ale czas mnie goni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Nie zwalaj na czas: ) Mozilla, Google chrome i podkreśla Ci błędy żadna filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian RC:) Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Najprawdopodobniej poszły Ci tranzystory,ja może się tak w elektronikę nie zagłębiam ale mam paru znajomych co siedzą w tym,nie jest to wielki koszt kilkunastu złotych a może się udać,a tylko 4 in1 oddaj komuś kto na prawdę z tym robi Nie obiecuje Ci,że na 100 procent ale jest duża szansa na ożycie:),Pozdrawiam Adrian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.