Maciek A. Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mam pytanie, może dla niektórych troszkę śmieszne, ale czy jest możliwość latania w goglach jeśli mam wadę wzroku i chodzę cały czas w okularach? Niektóre aparaty foto mają regulację wizjera żeby sobie ustawić do wady wzroku, a jak jest w goglach? Jeśli ktoś ma doświadczenia w tej materii będę wdzięczny za informacje i spostrzeżenia.
pmaverick Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Najlepiej poczytaj w specyfikacji konkretnych modeli, ktore bierzesz pod uwage. bedzie napisane czy mają kontrole refrakcji wzroku. Zazwyczaj producenci umi9eszczają takie informacje.
madrian Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A szkła kontaktowe? Nie powinny przeszkadzać w czasie noszenia gogli.
Gość Anonymous Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Też o tym pomyślałem, ale... niektóre wady wzroku wymagają bardzo drogich soczewek, nie każdego na nie stać Moja przyszła towarzyszka życia może sobie pozwolić na soczewki "tanie jak barszcz" (kilkadziesiąt PLN na 3 miesiące), a znowuż współlokator ma taką wadę wzroku, że soczewki na miesiąc to koszt ponad 200 PLN.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.