Maciek A. Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mam pytanie, może dla niektórych troszkę śmieszne, ale czy jest możliwość latania w goglach jeśli mam wadę wzroku i chodzę cały czas w okularach? Niektóre aparaty foto mają regulację wizjera żeby sobie ustawić do wady wzroku, a jak jest w goglach? Jeśli ktoś ma doświadczenia w tej materii będę wdzięczny za informacje i spostrzeżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Najlepiej poczytaj w specyfikacji konkretnych modeli, ktore bierzesz pod uwage. bedzie napisane czy mają kontrole refrakcji wzroku. Zazwyczaj producenci umi9eszczają takie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A szkła kontaktowe? Nie powinny przeszkadzać w czasie noszenia gogli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Też o tym pomyślałem, ale... niektóre wady wzroku wymagają bardzo drogich soczewek, nie każdego na nie stać Moja przyszła towarzyszka życia może sobie pozwolić na soczewki "tanie jak barszcz" (kilkadziesiąt PLN na 3 miesiące), a znowuż współlokator ma taką wadę wzroku, że soczewki na miesiąc to koszt ponad 200 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.