sebasta Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Trzeba jedynie przerobić malutką wtyczkę lub przelutować z oryginalnego koszyka na AA, aby pasowała do nadajnika.Nic nie trzeba, bez problemu podłączysz tą czarną wtyczką (takie same są przy serwach)Pamietaj! środkowy pin w TH9X to PLUS + Może nie trzeba, ale przydałoby się dla własnego bezpieczeństwa przed omyłkowym podłączeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 W sumie wtyczka jest trójpinowa, więc nawet jak ją podepniesz odwrotnie, to + pozostanie zawsze na środkowym pinie, więc nie ma możliwości odwrócenia polaryzacji, co z całą pewnością puściłoby z dymem nadajnik. Pytanie tylko, czy nadajnikowi zaszkodzi podpięcie - na prawy pin, tego nie wiem, niech podpowie ktoś lepiej znający budowę tej aparatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Nie zaszkodzi. Te piny zewnętrzne zdaje się, że są połączone na płytce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Ten też jest dobry do Turnigy http://www.dealextreme.com/p/mystery-11-1v-2200mah-lithium-polymer-rechargeable-battery-46058 Za około 35 PLN mamy całkiem ładny pakiecik 2,2 Ah, przesyłka gratis. Trzeba jedynie przerobić malutką wtyczkę lub przelutować z oryginalnego koszyka na AA, aby pasowała do nadajnika. Potwierdzam fajny pakiecik za dobrą cenę. Zamówiłem 2 sztuki. Dotarły po 10 dniach :jupi: :jupi:Nic nie przerabiałem-bez problemu wpiąłem tę mała biała wtyczkę(należy tylko pamiętać o kolejności biegunów). Do ładowania mam przejściówkę - gniazdo przedłużacza serw>>>XT60(wykorzystuję wtyczkę serw która jest jako jedna z końcówek w pakiecie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnett Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Właśnie zamówiłem ten pakiecik bo już mam dość ładowania 8szt AA ( na 2 razy w ładowarce ) i niedomykającej się klapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Sory że się tak "wcinam" ale nie che tworzyć nowego tematu. A mianowicie co sądzicie o tych akumulatorkach NiMH SAMSUNG 2500Mah : http://allegro.pl/samsung-2500-mah-r6-aa-akumulatorki-gw-bez-doplat-i1608067951.html Zastanawiam się czy nie kupić 8 sztuk i nie wpakować do mojej Turnigy 9x ?? Jak myślicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek22 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Najlepsze bedzie lipo rhino 3s 2620 mAh strasznie długo trzyma pojemność i pasuje do idealnie .Jest to dużo lepsze rozwiązanie niż te akumulatorki http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Sory że się tak "wcinam" ale nie che tworzyć nowego tematu. A mianowicie co sądzicie o tych akumulatorkach NiMH SAMSUNG 2500Mah : http://allegro.pl/samsung-2500-mah-r6-aa-akumulatorki-gw-bez-doplat-i1608067951.html Zastanawiam się czy nie kupić 8 sztuk i nie wpakować do mojej Turnigy 9x ?? Jak myślicie ?? Podejrzanie niska cena jak na 2500mAh, ale że to niewiele więcej jak za zwykłe alkaliczne paluszki, więc myślimy, że próba nie strzelba, a nuż będą przyzwoite. Ja kupiłem do mojej T9x ten pakiet: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14076 Ciekaw jestem czy zda egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxion Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam, Mam taki problem, niestety zapomniałem wyłączyć aparaturę leżała tak około 2 dni, jedno ogniwo po ładowaniu się nie podniosło (V 8.2). Czy jest jakaś szansa na uratowanie go czy raczej czeka mnie zakup nowego pakietu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Popatrzcie na TO Dopiero co zamówiłem pakiet do turnigy za 15$ a tu takie coś, totalna załamka :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam szanowne Towarzystwo. Nie chce niepotrzebnie zakladac nowego watku dla tak bzdurnego pytania, wiec jesli pozwolicie, postawie je tutaj. Otoz do mojej Futaby uzywam oryginalnych pakietow LiPo i tam jest wszystko jasne: jedno zlacze sluzace jednoczesnie do ladowania i zasilania (balancer zintegrowany jest juz w pakiecie). Ale ostatnio kupilem synowi Turnigy i wyzej wspomniany pakiet Rhino, ktory posiada trzy zlacza. Droga dedukcji ( ) wykombinowalem, co nastepuje: - zlacze z bodajze piecioma kabelkami (pisze z biura, wiec w tej chwili nie mam pakietu przed nosem i nie moge ich policzyc) i duza, biala wtyczka to zlacze balancera - zlacze z dwoma kabelkami i mala, biala wtyczka to zlacze zasilania aparatury - zlacze z dwoma kabelkami i czarna wtyczka (pasujaca do serwomechanizmow typu Futaba) to dodatkowe zlacze do ladowania pakietu, gdyz jak mniemam, kable do ladowania zaopatrzone wlasnie w takie wtyczki sa bardziej popularne. Mysle, ze innej mozliwosci nie ma, ale nie chcac zepsuc pakietu lub nadajnika zaraz przy pierwszym podejsciu, dla pewnosci skieruje pytanie do Was: czy wlasciwie wykombinowalem? Dziekuje za uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Popatrzcie na TO Dopiero co zamówiłem pakiet do turnigy za 15$ a tu takie coś, totalna załamka :| "B-Grade Lithium Polymer packs are great for those not-so-important models or testing. They have a high internal resistance (thats bad), normally wont last past 60 full high-discharge cycles and may become puffy over time. B-Grade packs are structurally sound, but lack the performance of our A-Grade packs such as Flightmax, Rhino and TURNIGY." Z jakiego powodu więc ta załamka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 czy wlasciwie wykombinowalem?Moim zdaniem właściwie. To jest pakiet 3S o nominalnym napieciu 11,1V i jedyny błąd jaki możesz zrobić to źle podłączyć polaryzację. A z której wtyczki "weźmiesz" zasilanie to ma już mniejsze znaczenie przy prądach jakie pobiera aparatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Dziekuje serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam. Chciałbym kupić następujący pakiet Turnigy 2650mAh 3S 1C LLF Tx Pack (Futaba/JR) do zasilenia aparatury Turnigy TGY 9x . I mam takie pytanie odnośnie ładowania takich pakietów. Pakiet ma 3 wtyczki - 2 białe i jedną czarną. -Czarna - do podłączenia w aparaturze - jedna do balancera - trzecia pojęcia nie mam - rozumiem że do ładowania i że trzeba posiadać odpowiednią przejściówkę? Czy chodzi o coś takiego: XT60 to Micro Losi Charging Adapter Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi w tym problemie - pakietu jeszcze nie kupiłem bo nie wiem jak go potem ładować. A czy taki pakiet pod względem długości życia w aparaturze będzie spokojnie konkurował z Sanyo Eneloop 2000mAh ? Bo pod względem pojemności to 2650 do 16000 mAh na korzyść Eneloop`ów które obecnie siedzą w mojej apce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Trzecia to chyba do innych wtyczek zasilania aparatur, na dodatek jest tańsza od sławnego rhino 2620, o jakieś 2$, lżejsza o 15g(wg. wagi HK), i ma 30mAh więcej :mrgreen: , a ta turnigy tylko 1mm szersza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Bo pod względem pojemności to 2650 do 16000 mAh na korzyść Eneloop`ów które obecnie siedzą w mojej apce. Możesz pokrótce opisać, jak Ci te 16Ah wyszło??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Oczywiście że mogę :shock: Popełniłem po prostu oczywistego babola :crazy: bo przecież przy łączeniu szeregowym sumujemy napięcie a nie pojemność. Mój oczywisty błąd - przepraszam. A jak to w końcu jest z ładowaniem takiego pakietu - nada się ta przejściówka podana w linku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 A nie prościej kupić męską XT60, żeńskie złącze serwa (albo trzypinowy kawałek listwy goldpin) i dwoma przewodami zrobić sobie przejściówkę? Ewentualnie czymś podobnym do tego: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6507 ładować przez złącze balancera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 I mam takie pytanie odnośnie ładowania takich pakietów. Pakiet ma 3 wtyczki - 2 białe i jedną czarną. -Czarna - do podłączenia w aparaturze - jedna do balancera - trzecia pojęcia nie mam - rozumiem że do ładowania i że trzeba posiadać odpowiednią przejściówkę? Piec postow przed Twoim padlo identyczne pytanie i dwa posty pozniej widnieje odpowiedz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.