Pit Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Witam kolegów! Mam zamiar zakupić apraturę 2,4GHz w cenie do 1500zł. Po przejrzeniu ofert sklepów pojawiają się 3 możliwości: HITEC AURORA Multiplex COCKPIT SX Standard Set M Link 2,4 Aparatura GRAUPNER MX-16 IFS 2,4GHz Prosiłbym użytkowników tych apratur aby wymienili wady i zalety poszczególnych z nich. Dla mnie najważniejsze jest: ergonomia i intuicyje menu. Z Aurorą miałem do czynienia i wygląda bardzo ciekawie ale w dłoniach leży niewygodnie. COCKPIT leży super ale nic nie wiem na temat jego menu, pracy itp. Natomiast GRAUPNERA znam tylko z internetu. Będę wdzięczny za wasze wskazówki i opinie.
specyfick Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Mój ranking: 1. Aurora, 9 kanałów, tanie odbiorniki, telemetria, otwarte oprogramowanie (użytkownicy rozwijają soft), nowy produkt, programów bez liku, dobry wyświetlacz, z pulpitem i zmianą drągów będzie jak ulał. 2. MPX SX, 7 CH, drogie odbiorniki, już stara konstrukcja i soft 3. Graupner j w ptk 2.
rafit Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 otwarte oprogramowanie (użytkownicy rozwijają soft) Możesz podać stronę? Usiłowałem cokolwiek znaleźć, lecz bezskutecznie.
specyfick Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Oczywiście, na stronie HiTeca masz listę updatów, teraz można wgrać wersję 1.07 a czym się różni to proszę poczytaj TU A TU jest wątek tzw. Wish List od użytkowników Aurory. Po lekturze stwierdzić można że oprogramowanie się rozwija i nie jest to ostateczna wersja tego co jest w aparaturze, a jak sama specyfikacja aparatury mówi, taka właśnie jest idea, oprogramowanie jest rozwijane i ulepszane przez producenta, wedle sugestii użytkowników. Aha, oprogramowanie otwarte ale nie w sensie GNU, gdzie fizycznie wszyscy piszą soft, sugestie od użytkowników są uwzględniane i ulepszane czego w innych aparaturach nie ma, przynajmniej w/w.
Pit Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2010 z pulpitem i zmianą drągów będzie jak ulał.Myślę, że pulpit to dobry pomysł ale czy ktoś już to produkuje? W ofercie znanych mi sklepów nie znalazłem. A co sądzicie na temat aparatury Sanwa SD-10G FHSS 2.4GHz ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.