Piotrek9932 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zakupiłem odbiornik HK-TR6A i mam pytanie. Czy wie ktoś może, pod jaki kanał podpiąć regulator? (regulator bez beca). Odbiornik pracuje na paśmie 2.4 Ghz i ma 6 kanałów + wejście na zasilanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Ok, już mam. Jeżeli komuś się przyda, to jest to kanał 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 podepnę się w temacie. czy ktoś parował ten odbiornik z aparaturą Turnigy 9X 9Ch v2 Firmware ? Z opisów wynika że powinny ze sobą współpracować, ale opis to jedno, a życie zawsze to weryfikuje. Odbiornik HK jest sporo lżejszy od Turnigy (39g Turnigy, HK tylko 13g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webster95 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Trochę odświeżę temat. Mam problem otóż za każdym razem gdy podpinam zasilanie miga czerwona diodka przy odbiorniku a przy aparaturze mam żółtą może ktoś wie co z tym zrobić :| 'aparatura' działa bo patrzałem przy komputerze gdy ruszam drążkami nic się nie dzieje żadne serwo nawet nie drgnie :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Musisz zbindować aparaturę z odbiornikiem. A dioda na nadajniki to poziom rozładowania baterii/ akumulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webster95 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Aha dzięki wielkie czyli muszę jak najszybciej znaleść ładowarkę :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Spokojnie ja ostatni przez ponad 2 miesiace latałem na czerwonej diodzie mniej wiecej raz w tygodniu i nic się nie stało. Oczywiście jeśli w aparaturze masz baterie to nie możesz podłaczyć ładowarki, ale to mam nadzieję że wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webster95 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Ok już prawie wszystko rozumiem Kupiłem nowe r6 do nadajnika świeci mi się żółta z pakietem później się pomęczę, teraz chciałbym zbindować nadajnik z odbiornikiem :mrgreen: właśnie szukam w google i chyba coś znalazłem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Co do bindowania top robisz to tak. 1. Wpinasz zworkę (wtyczka z dwoma kabelkami) pod kanał "bat" 2. Podłączasz zasilanie odbiornika przez reglulator do 3 kanału lub jakieś inne żródło ~5V 3. Włączasz nadajnik trzymając ten taki przycisk "bind range test" chyba on tak się nazywa i z wcisiętym przyciskiem czekasz aż się zapali na odbiorniku czerwona dioda, ale ciągle, nie migając. 4. Odłaczasz zasilanie odbiornika wyciągasz zworkę, wyłaczasz nadajnik (najlepiej w takiej kolejnosci żeby już sobie dobry nawyk wyrabiać) 5. Powinno wszystko działać FILMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webster95 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dzięki wielkie 8) znalazłem na google ale to było takie 'nijakie' :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.