Krzycho Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam Dotarły do mnie dziś następujące rzeczy. - Silnik Turnigy C2830-1050 -Regulator Turnigy 40A http://images38.fotosik.pl/327/0dc8225b65b89a53med.jpg -Karta programująca Turnigy http://images40.fotosik.pl/326/789d5bf49f741696med.jpg Latam parkmasterem 3D na śmigle 10x4.7 sw i pakiecie 1500mAh 3S Czy takie ustawienia wystarczą? Czy wystarczy podpiąć kartę pod pakiet z prawej strony czy drugie wejście też zasilić. Czy silnik ma być podłączony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 A co piszą w instrukcji karty programującej? Powinieneś miec tam schemat połączeń i opis procedury programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 jeśli regiel ma BEC-a to nie podłączasz nic więcej bo spalisz regiel silnik jest nie potrzebny timing musisz dobrać sam pozycja 7 to melodia którą wydusi z siebie regiel za pomocą silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Chłopaki podepnę się pod temat bo po raz pierwszy będę programował regulator. Nigdy jeszcze nie latałem elektrykami tylko Spaleniakami, więc nie mam kompletnie doświadczenia. Czy możecie mi wytłumaczyć kilka rzeczy na tej karcie programowania. Nie wiem co oznaczają pozycje 1, 5, 6, 8. Zwłaszcza ten Timing, za co on odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 1. hamulec odpowiada za hamowanie normalnie śmigło się kręci przy włączonym przestaje np. przy składanych śmigłach powinien byś włączony 5. rodzaj startu standardowo jest soft wydaje mi się ze np. w helikopterach powinno być very soft 6. timing to synchronizacja regulatora z silnikiem coś ala' zapłon w samochodzie i wymaga zestrojenia 8. governor jest potrzebny w helikach po rozkręceniu wirnika trzyma obroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No to już teraz co nie co wiem. Dzieki. He z tym hamulcem to się tak zastanawiałem do czego to może sie przydać. Zapomniałem o składanych śmigłach. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.