Paweł09 Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Witam? Wie ktoś może gdzie mogę kupić sklejkę 3mm? Najlepiej w okolicach Radomia (woj. Mazowieckie). Najbliższy sklep modelarski w Warszawie, a kupno jej + koszty przesyłki średnio mi się kalkulują... Z góry dzięki za pomoc :wink: Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisRC Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 z tego co się orientuje to w spozywczaku skrzynki po owocach możesz dorwać Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Witam? Wie ktoś może gdzie mogę kupić sklejkę 3mm? Najlepiej w okolicach Radomia (woj. Mazowieckie). Najbliższy sklep modelarski w Warszawie, a kupno jej + koszty przesyłki średnio mi się kalkulują... Z góry dzięki za pomoc :wink: Pozdrawiam Robimy tak - Idziemy na pocztę. Przy okienku kontrolera leży taka żółta, gruba kniga z napisem "Panorama Firm". Otwieramy na stronie "Przemysł drzewny i Papierniczy" i szukamy firm oferujacych produkty drewniane. Jeżeli ci się nie chce, to odwiedź OBI lub Leroy Merlin. Mają działy stolarni. Sklejkę też sprzedają, a w razie czego można zamówić. Jeżeli robisz zakupy art, modelarskich to rób je w jednym sklepie i wtedy tylko raz zapłacisz za przesyłkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Jeżeli ci się nie chce, to odwiedź OBI lub Leroy Merlin. Mają działy stolarni. Sklejkę też sprzedają w spozywczaku skrzynki po owocach możesz dorwać To wszystko prawda, szczególnie skrzynki po cytrusach są fajnym materiałem. Ale są miejsca, gdzie warto mieć wielowarstwową sklejkę lotniczą. A taka sklejka to tylko w ... modelarskim. 3mm sklejka z Obi i tym podobnych jest niezła do półek na serwa, niektórych wręg, ale jako łoże silnika - już kiepsko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł09 Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Chodzi mi o sklejkę z której wytnę połączenie skrzydeł do RWD-5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Do tego musi byc lotnicza sklejka. Jezeli masz sklejke 1.5mm - sklej zywica 2 warstwy, sloje wzdloz, i jest lepiej niz uzywajac 3mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.